Op dit moment krijg ik alle websites erg langzaam binnen. Zou er iets met mijn internetverbinding aan de hand kunnen zijn?
Albert M

John Vanderaart, HCC!vraagbaak en Rob Coenraads

Browsegegevens wissen 2

Kan sowieso geen kwaad. Bij tijd en wijle de webbrowser eens opschonen...

Ja, begin bij de internetverbinding en maak daarvoor gebruikt van www.speedtest.net. Als er iets aan de hand is, dan zie je dat direct. Snelheden boven de – pak hem beet – 20 mbit/seconde zouden een rappe internetbeleving moeten garanderen. Controleer uiteraard de netwerkverbinding tussen de computer en de router. Schakel – sowieso om te testen – eens over van bekabeld naar draadloos en vice versa.

Een volgende stap is het uit- en weer aanzetten van de router. Vervolgens is er – natuurlijk – de vraag of de websites op alle (!) apparaten langzaam laden. Zo niet, dan kun je op de mankerende computer eens een andere webbrowser proberen, Mozilla Firefox bijvoorbeeld. Schoon de webbrowser ook eens op; druk daarvoor op de toetsen SHIFT + ALT + DELETE.

Dan nog iets anders: de snelheid van de computer zelf. Is de ssd misschien volgelopen? Het RAM-geheugen wellicht? Ga naar het Taakbeheer en kijk op het tabblad Processen of er apps zijn die – onverwacht – veel van je systeem vergen.

.