Vertrouw je je computer niet helemaal, ondanks dat je beveiligingssoftware hebt geïnstalleerd en mogelijk gebruikmaakt van de ingebouwde beveiligingsvoorzieningen van Windows?

Dennis Gandasoebrata


Met Trend Micro HouseCall vraag je relatief eenvoudig een second opinion aan. Dit programma werkt naast je bestaande beveiligingssoftware en neemt nauwelijks ruimte in beslag.

housecall 2

De software is bovendien portable, waardoor je het niet hoeft te installeren. Het programma is opgebouwd uit drie tabbladen, die elk een stap vertegenwoordigen. Plaats een vinkje bij Include my home network als je meerdere apparaten in je netwerk hebt en de status van het netwerk wilt controleren. Via een instellingenvenster geef je aan welk type scan je wilt uitvoeren. Zo kun je onder meer kiezen voor een snelle scan of voor een volledige scan. Neem je geen risico, dan kun je het programma een pictogram laten plaatsen om je te herinneren regelmatig te controleren.

Van elke scan wordt een logboek bijgehouden. In het Threat Report lees je welke risico’s de machine loopt en welke maatregelen je kunt nemen om de computer beter te beveiligen. De compactheid van de software kan natuurlijk ook een nadeel zijn ten opzichte van volledige beveiligingsoplossingen. De kans is dan ook aanwezig dat je alsnog hulp van een ‘completer’ beveiligingsprogramma nodig hebt om het geconstateerde probleem aan te pakken.


Product: Trend Micro HouseCall
 www.trendmicro.com/en_us/forHome/products/housecall.html



3 en half sterren


Platform: Windows, macOS

Pluspunten:
* Niet nodig om te installeren
* Ondersteunt thuisnetwerken

Minpunten:
* Mogelijk alsnog hulp nodig van uitgebreidere apps