Samsung heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in oplossingen voor een slim huis. Dit gebeurt onder de noemer SmartThings.

Dennis Gandasoebrata

smartthings 2Samsung heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in oplossingen voor een slim huis. Dit gebeurt onder de noemer SmartThings. Voor zowel Android als iOS is de bijbehorende app beschikbaar. In het thuisscherm zie je een overzicht van alle slimme apparaten waarmee SmartThings kan praten. Je leest de status af: is een lamp ingeschakeld, is een robotstofzuiger aan het schoonmaken? Bovendien kun je de apparaten via het dashboard in- en uitschakelen. Ook kun je routines maken en afspelen, waarbij een set vooraf ingestelde instructies wordt uitgevoerd.

Een groot deel van de app is besteed aan het inzicht geven in trends. Goed voorbeeld hiervan is het energieverbruik van apparaten. Op een aparte energiepagina lees je wat het verbruik van het huishouden is, maar ook hoeveel uitstoot het huishouden heeft veroorzaakt en bespaard. Je kunt snel schakelen naar een energiebesparende modus., waarvan het resultaat uiteraard wordt bepaald door het type en aantal apparaten in je huis. Apparaten uit het ecosysteem van Samsung zelf kun je snel vinden, als je de locatieservices hebt ingeschakeld. Je ziet dan een map waarop de verschillende apparaten worden getoond. Het is verstandig wat tijd te besteden aan het bouwen van routines: hiermee maak je de woning nog slimmer. Op basis van condities worden apparaten vervolgens in- of uitgeschakeld.

 

 
Samsung SmartThings (www.samsung.com/nl/smartthings/app)

 

3 en half sterren

 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android (versie verschilt per apparaat), iOS 15.0 en hoger
Taal: Nederlands, Engels