If This Then That is een oudgediende op het gebied van automatisering voor slimme woningen.

Dennis Gandasoebrata

ifttt 2

In beginsel was de dienst gratis, maar dit veranderde later in een betaald model. Je kunt IFTTT beschouwen als een knooppunt tussen de verschillende apparaten in je huis. Door de apparaten met elkaar te koppelen, maak je nieuwe scenario’s mogelijk. Koppel je bijvoorbeeld een deur- of bewegingssensor aan IFTTT en schakel je een thermostaat bij, dan kun je een ruimte automatisch laten verwarmen als er personen binnen zijn.

Zelf spreken de makers over een no-code platform: je hebt geen programmeerkennis nodig om de routines samen te stellen. Met behulp van slepen-en-neerzetten kun je de verschillende bouwstenen aan elkaar knopen en aangeven wat er moet gebeuren bij specifieke condities.
Er is nog steeds een gratis versie beschikbaar, maar daarmee kun je slechts twee applets opzetten. Voor de échte functionaliteit heb je het Pro-abonnement nodig, waarvoor je circa 3 euro per maand betaalt. Je mag dan 20 applets maken. Heb je hieraan ook niet voldoende, dan is er het abonnement Pro+, dat geen limiet kent. Je betaalt hiervoor circa 12,50 euro per maand.

Ben je nieuw met IFTTT? Probeer dan eerst de gratis variant. Bezoek voor inspiratie de website van de makers: daar zie je een overzicht van beschikbare applets.

 

 

IFTTT  (https://ifttt.com)

 

4 sterren

 


Prijs: gratis (betaalde varianten beschikbaar)
Systeemeisen: Android (versie verschilt per apparaat), iOS 15.0+
Taal: Nederlands, Engels