Homey helpt je bij het aansturen van de verschillende apparaten in je huis, waarbij je gebruikmaakt van je telefoon, tablet of computer.

Dennis Gandasoebrata

homey 2


Homey helpt je bij het aansturen van de verschillende apparaten in je huis, waarbij je gebruikmaakt van je telefoon, tablet of computer. Met de optionele Homey Bridge kunnen de verschillende apparaten met elkaar praten. Het slimme kastje ondersteunt bekende protocollen, zoals Zigbee, Z-Wave, Bluetooth en 433 MHz. Je hebt de bridge niet per se nodig. Dat is handig als je eerst wilt experimenteren.

Zogeheten Flows spelen een belangrijke rol binnen het ecosysteem van Homey. Ze zijn vergelijkbaar met de routines (of applets) waarmee een partij als IFTTT zich ook bezighoudt. Op basis van vooraf opgestelde variabelen laat je het systeem specifieke acties uitvoeren. Homey maakt gebruik van een eenvoudige gebruikersomgeving. Dat is prettig, omdat hiermee ook niet-technische huisgenoten er relatief snel mee aan de slag kunnen. Op de website van de makers vind je een overzicht van ondersteunde apparaten. Daarbij lees je welke Flows met het betreffende apparaat mogelijk zijn. Heb je behoefte aan meer controle, dan kun je gebruik maken van Advanced Flow. Via drag-&-dropcomponenten bouw je de routines. Heb je echt de smaak te pakken, dan kun je met Homey Pro meer functionaliteit in huis halen. Je krijgt dan de beschikking over de Homey Pro-hardware, die de taken ook lokaal (dus zonder online afhankelijkheid) afhandelt. Je kunt hieraan ook de Homey Pro Bridge toevoegen voor een betere draadloze dekking.



Homey  (https://homey.app)PCA sterren 4 5 335 

4 en half sterren 


Prijs: gratis (betaalde varianten beschikbaar)
Systeemeisen: Android 5.0+, iOS 12.4+
Taal: Nederlands, Engels