De Logitech MX Brio is een webcam met beeld van hoge kwaliteit voor een stevige prijs.

Aad Munsterman, Ernst Roelofs en Rob Coenraads


mx brio 3qtr front right pale gray gallery 2De Logitech MX Brio is een high-end webcamera met 4K/30fps of 1080p/60fps en gebruikt AI voor beeldoptimalisatie. De beeldsensor is de nieuwe lichtsterke 8,5MP SonyStarvis en gecombineerd met HDR (High Dynamic Range) geeft dit een uitzonderlijk goed beeld zelfs bij minimale lichtcondities.

De camera meet 9,8 x 4 x 2 cm groot en heeft een zakelijk ontwerp in grafiet of zilvergrijs. Hij kan met de aanwezige hulpmiddelen bovenop een scherm worden geklemd; met een meegeleverde 1,5 meter lange usb-c naar usb-c-kabel wordt de camera aangesloten op het systeem. Een usb-c/-a-adapter wordt niet meegeleverd.

Met een draairing kan de lens geopend of gesloten worden, zodat privacy wordt gewaarborgd. Links en rechts van de lens zien we twee beamforcing-microfoons die het geluid, tot 1,2 meter met goede kwaliteit, vangen voor video-meetings of andere opnames. De camera kan naar beneden gericht (Show Mode) worden voor het in beeld brengen van een document of foto.

Software-updates en bediening werken via Logi Options+ (Windows & Mac), het beheerprogramma voor Logitech-gekoppelde apparatuur. Je kunt alle instellingen op automatisch laten staan of het gezichtsveld, zoom, positie, belichting, HDR, witbalans, helderheid, contrast, verzadiging en focus aanpassen. De automatische instellingen werken meestal goed: Gezichtsveld (65/78/90°) en Zoom (max. 4x digitaal) bepalen hoe groot je in beeld komt. De kwaliteit van het beeld is onder alle omstandigheden van hoge kwaliteit. Het geluid hebben we getoetst met Audacity en komt helder en duidelijk over.

Al met al een webcam met beeld van hoge kwaliteit voor een stevige prijs. Jammer dat deze camera, zoals bij het vorige model, niet compatibel is met Windows Hello.


Product
Logitech MX Brio camera


4 sterren


Adviesprijs: 
€ 229,-

 Pluspunten:
* beeld met hoge kwaliteit
* veel optimalisatieopties

Minpunten:
* 4K heeft meer bandbreedte/opslag nodig
* niet compatibel met Windows Hello