De Foscam S41 is een goede beveiligingscamera die 24 uur per dag zijn werk doet met duidelijk en breed beeld in kleur.

Aad Munsterman, Ernst Roelofs en Rob Coenraads


S41 01

De Foscam S41 is een stevige buitencamera dankzij de stalen behuizing en moet dankzij zijn IP66-rating bestendig zijn tegen het Nederlandse weer. Voor het bevestigen wordt materiaal meegeleverd en aan de S41 zelf zit een voedings- en netwerkkabel (100mbit/s poort). Wil je de kabels koppelen aan de meegeleverde voedingsadapter en bedraad netwerk en netjes wegwerken, dan raden we je een lasdoos aan die Foscam ook online aanbiedt. Verbinden via (dual-band) wifi is overigens ook mogelijk.
Tip: plaats eerst de micro-sd-kaart (max. 128 GB) en verbind de camera met de app voordat je de camera plaatst.
Instellen doe je het gemakkelijkst via de Foscam-app; wil je meer instellen, dan kun je dat beter met VMS-software doen, de Foscam-app blinkt niet altijd uit.

De S41 is een echte buitencamera dankzij de infrarode nachtzicht-leds en de spotlight. Deze schijnwerper bestaat uit twee fel wit schijnende leds die tot 10 meter ver kunnen reiken en zijn ook echt fel. Tel daar de 4 MP, kijkhoeken van 116 graden diagonaal, 100 graden horizontaal en 55 graden verticaal, de bewegings-, geluids- en persoonsdetectie, sirene en het instellen van ‘negeerzones’ bij op en de S41 is een goede beveiligingscamera die 24 uur per dag zijn werk doet met duidelijk en breed beeld in kleur. Prettig is verder de koppeling met een Synology-nas en het bewaren van beelden op een ftp-server.


Product
Foscam S41


4 sterren


Adviesprijs: 
€ 99,95

Pluspunten:
* goed helder kleurenbeeld
* makkelijk in te stellen

Minpunten:
* app niet altijd overzichtelijk
* sommige functies achter betaald abonnement