Met Photoscope kun je je foto’s bekijken vanuit een centrale omgeving en de app helpt je bij het vinden van dubbele foto’s.

Dennis Gandasoebrata

photoscope 2

Opgeruimd staat netjes: dat is waarschijnlijk een van de interne motto’s van het ontwikkelteam van Photoscope, in elk geval als het gaat om foto’s. In de praktijk heb je vaak een verzameling van honderden dubbele foto’s. Het opruimen hiervan is niet voor iedereen een aantrekkelijk vooruitzicht: Photoscope helpt je hiermee.

Met Photoscope kun je je foto’s bekijken vanuit een centrale omgeving en het helpt je bij het vinden van dubbele foto’s. De app gaat hierbij uit van fotoseries en het feit dat je doorgaans één foto hiervan wilt behouden. Photoscape helpt je hiermee en laat je de foto vervolgens ook eenvoudig delen met anderen. De rest van de foto’s wordt verwijderd. Een serie bestaat dus uit minstens twee foto’s. Kun je nog niet kiezen tussen meerdere foto’s uit dezelfde serie, dan kun je ze markeren als ‘kandidaat’. Onderin het scherm zie je de foto’s waarnaar je voorkeur niet uitgaat. Foto’s die uiteindelijk worden verwijderd, krijgen een tijdelijke plaats in de map met onlangs verwijderde items en worden na dertig dagen definitief gewist.

Leuk detail: de app is ook beschikbaar voor visionOS, het nieuwe besturingssysteem van Apple voor de onlangs geïntroduceerde slimme bril. Je mag de app gratis gebruiken. De makers werken ook aan een desktopversie, die naar alle waarschijnlijkheid alleen op Mac uitkomt.

 

Product: Photoscope (www.leitmotif.dev/photoscope)

4 sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS 17.0+, visionOS 1.0+
Taal: Engels