Met BatterySmart heb je meer inzicht in het gebruik, de prestaties en de gezondheid van de batterij van je telefoon.

Dennis Gandasoebrata

smartbattery 2

Op de juiste manier omgaan met de batterij van je telefoon, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken én lang plezier van hebt. Met BatterySmart heb je meer inzicht in het gebruik, de prestaties en de gezondheid van de krachtbron.

De gebruikersomgeving is opgebouwd uit meerdere vlakken. Elk vlak toont je een aspect van de batterij. In het hoofdvenster vind je het actuele batterijpercentage en een vak dat algemene informatie over de gezondheid van de batterij toont. Een ander vlak geeft de capaciteit van de accu weer. Voor de liefhebbers van technische feitjes is er ook genoeg te zien. Zo wordt het actuele voltage getoond, maar ook welke technologie de accu gebruikt (bijvoorbeeld Lithium Polymeer) en welke temperatuur de batterij momenteel heeft.

Een aparte sectie kent een aantal handige tools. Zo kun je een notificatie of alarm instellen wanneer de batterij volledig is geladen. Hetzelfde geldt voor een accu die leegloopt. Stel vooraf een percentage in, waarna de telefoon een melding geeft bij het bereiken hiervan. Je kunt die alarmen overigens aan je voorkeur aanpassen, waarbij je een eigen toon, volume en frequentie aangeeft.

Tot slot heeft de app een sectie met statistieken, zodat je kunt zien hoe snel de accu gemiddeld oplaadt en hoe lang het volladen duurt.

 

Product: BatterySmart-Charging Monitor (Google Play)

3 en half sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 7.0+
Taal: Engels