De app Looks Like Rain geeft op uurniveau de voorspelling voor de eerstvolgende tien dagen. Bovendien wordt de informatie verrijkt met realtime informatie over de regenval.

Dennis Gandasoebrata

lookslikerain 2

Benieuwd naar het weer? De keuze aan apps is reuze. Toch denken de makers van Looks Like Rain dat er nog ruimte bestaat voor een nieuwe speler. De app geeft op uurniveau de voorspelling voor de eerstvolgende tien dagen. Bovendien wordt de informatie verrijkt met realtime informatie over de regenval.

De app is beschikbaar voor de iPhone en iPad, maar er ook een desktopeditie voor de Mac beschikbaar. Gebruik je de app op meerdere platformen, dan wordt gebruikersspecifieke informatie, zoals de favoriete locaties, tussen de apparaten uitgewisseld. Je beschikt zo overal over de juiste informatie.

De opzet voor de mobiele app is overzichtelijk: bovenin zie je de huidige locatie en de huidige temperatuur, terwijl direct eronder de voorspelling voor de komende 24 uur wordt getoond. De rest van het scherm is bedoeld voor de weergave van de verschillende dagen. Tik je op een dag, dan volgen de details, inclusief een grafiek die op uurniveau de verwachting toont.

Er is ook een donkere versie van de app, die activeert als de telefoon of tablet in die stand staat. Bovendien hebben de makers gewerkt aan een widget, zodat je de belangrijkste informatie ook al ziet zonder hiervoor de app te openen. Je kunt de informatie tonen op je thuisscherm en op het vergrendelscherm.

 

Product: Looks Like Rain (https://lookslikerain.app)

4 sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS/iPadOS 16.4+, visionOS 1.0+, MacOS 13.0+
Taal: Engels