Voor wie prijzen van supermarkten wil vergelijken, is er voor de Nederlandse markt sinds kort PingPrice

Dennis Gandasoebrata

pingprice 2aVoor verschillende doelen zijn er prijsvergelijkers beschikbaar, maar voor wie prijzen van supermarkten wil vergelijken, is er voor de Nederlandse markt sinds kort PingPrice. De app is voor andere markten al langer beschikbaar, maar werkt nu ook voor onze supers.

De streepjescode speelt een belangrijke rol in de app. Je kunt de code van een verpakking scannen, waarna de app de actuele prijsinformatie geeft. De producten worden in een overzicht getoond en pictogrammen tonen in welke supermarkten het product beschikbaar is. Je kunt virtuele boodschappenmandjes maken, waarin je producten legt en vervolgens een totale prijsvergelijking uitvoert. Wil je de prijs van een specifiek product in de gaten houden, dan kun je een notificatie instellen.

Bovendien kun je met de app bijhouden hoe de prijzen van producten zich ontwikkelen.
Voor de compleetheid van de vergelijking ben je overigens wel afhankelijk van het aantal aangesloten supermarkten. De meest populaire supermarkten worden momenteel meegenomen in de vergelijkingen. Zo vind je onder meer Jumbo, Dirk van den Broek, Albert Heijn en Plus terug. Je kunt ook je locatie doorgeven, waardoor de app rekening kan houden met de nabijheid van je producten.

sterren 4 5
 

Product: PingPrice (www.pingprice.be)

4 en half sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.0+, iOS 12.0+
Taal: Engels