Dub AI – een AI Video Translator – helpt je met een overbrengen van je boodschap in een andere taal zonder dat je een taalcursus hoeft te volgen.

Dennis Gandasoebrata

dubai 2 a

Een flinke hoeveelheid talen spreken: het is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig kom je met wat hulp van buitenaf een stuk verder. De makers van Dub AI – een AI Video Translator – helpen je met een overbrengen van de boodschap zonder dat je een taalcursus hoeft te volgen. Inderdaad: met behulp van kunstmatige intelligentie (AI).

De software past lipsynchronisatie toe op video’s. Het lijkt hiermee of de presentator de woorden daadwerkelijk in de taal uitspreekt. Dit maakt de ervaring voor de kijker aangenamer en voorkomt het afleidende effect van de wasmiddelenreclame (waarin audio en video weinig met elkaar te maken lijken te hebben). Bij de vertaling wordt gebruikgemaakt van AI, maar die toepassing beperkt zich niet alleen tot de vertaling. Ook gebruikt de app je eigen stemkenmerken om de tekst te laten klinken alsof deze daadwerkelijk door jou wordt uitgesproken. Via een wizard zoek je de gewenste taal en selecteer je deze. Opmerkelijk (en discutabel) is ook de mogelijkheid om personen in bestaande video’s zaken te laten ‘zeggen’.
De app staat overigens nog in de kinderschonen en naar verwachting zullen de komende tijd de nodige app-updates verschijnen. Je mag de app gratis proberen, maar voor alle functionaliteit worden kosten in rekening gebracht via in-app aankopen.

Let goed op bij het installeren: je moet de betaalschermen expliciet wegklikken. Kosten zijn afhankelijk van de mogelijkheden waarvan je gebruik wilt maken.

 

Product: Dub AI (via Google Play)

3 en half sterren

Prijs: gratis  (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 7.0+
Taal: Engels