Snapseed beschikt over een kleine 30 tools en filters voor het bewerken van je foto’s. 

Dennis Gandasoebrata

snapseed 1

Graag wat te kiezen op het gebied van fotobewerking? Dan neem je ook een kijkje bij Snapseed van Google. Die app beschikt over een kleine 30 tools en filters voor het bewerken van je foto’s. Je kunt er zowel jpg- als raw-bestanden mee openen en bewerken.

De app kent een paar tabbladen, waarop de functies zijn ondergebracht. Op de tab Looks vind je verschillende filters waarmee je het uiterlijk van de foto’s bepaalt op basis van sjablonen. Zo zijn er sjablonen waarmee je je foto’s een ouderwets karakter geeft en tools die juist voor een kunstzinnige uitstraling zorgen. Onder Tools zijn de verschillende bewerkingsfuncties ondergebracht. Zo kun je hier het perspectief van de foto aanpassen, speciale effecten (zoals glamour glow) toepassen en geavanceerder zaken zoals de witbalans aanpassen. Bovendien kun je teksten op de foto’s zetten en daarbij kiezen uit verschillende lettertypen en -grootten.

Snapseed valt vooral op door de grote hoeveelheid ‘filmfilters’. Zo kun je foto’s snel een specifieke look & feel geven. Met de aanvullende tools kun je de standaardinstellingen vervolgens finetunen. Ben je niet tevreden, dan kun je de individuele acties ongedaan maken. De app toont hiervoor de verschillende lagen, zodat je snel kunt terugkeren naar een eerdere laag.

 

Product: Google Snapseed (via Google Play)

4 sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android (versie verschilt per apparaat), iOS 13.1+
Taal: Nederlands, Engels