Doelstelling van de makers is een app die wat betreft functies zoveel mogelijk overeenkomt met een professionele camera.

Dennis Gandasoebrata

dslrcamera 2

Uiteraard kun je gebruikmaken van de ingebouwde foto-app van je Android-telefoon, maar als je behoefte hebt aan meer controle, dan is wat hulp van buitenaf geen overbodige luxe. In de praktijk richten de ingebouwde foto-apps van telefoonfabrikanten zich hoofdzakelijk op gebruiksvriendelijkheid, en dat betekent concessies op het gebied van aanpasbare opties. Met DSLR Camera Pro pak je die vrijheid terug.

Doelstelling van de makers is het maken van een app die wat betreft functies zoveel mogelijk overeenkomt met een professionele camera. De uiteindelijke functies zijn overigens wel afhankelijk van de onderliggende hardware. Zo ondersteunt de app het gebruik van een ‘two state’ shutter-knop: je drukt de knop in om scherp te stellen en laat vervolgens los om daadwerkelijk af te drukken. Bovendien kan de app een live histogram van de foto tonen. Ook geavanceerder functies, zoals belichtingscompensatie (exposure compensation) is in de app ingebouwd. Dat komt goed van pas voor wie graag zoveel mogelijk handmatig schiet en minder afhankelijk wil zijn van de automatische stand. Ook kun je gebruikmaken van vooraf ingestelde grids, bijvoorbeeld om eenvoudig de ‘regel van derden’ en de ‘gulden snede’ te gebruiken. Verder vinden we opties die ook door de ‘stock-apps’ van telefoonfabrikanten vaak worden geboden, zoals het instellen van de witbalans en de gewenste ISO-waarde.

 

Product: DSLR Camera Pro
                 (https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.vipek.camera&hl=en)

4 sterren

Prijs: EUR 3,50
Systeemeisen: Android 4.1+
Taal: Engels