Met Adobe Lightroom Mobile kun je je foto’s direct nabewerken met de telefoon en heb je geen externe hulp meer nodig.

Dennis Gandasoebrata

lightroom 1

Wie zegt dat je een kostbare desktopmachine nodig hebt voor een beetje fotobewerking? Met Adobe Lightroom Mobile kun je je foto’s direct nabewerken met de telefoon en heb je geen externe hulp meer nodig.

Wil je snel een kleurcorrectie doorvoeren, waardoor je foto’s er beter uitzien, dan kun je in Lightroom Mobile gebruikmaken van zogeheten presets. Het aantal presets is relatief groot: zo’n 150 stuks. De app maakt gebruik van premium-functies, zoals de premium presets. Voor die categorie moet je betalen, terwijl de andere presets meteen te gebruiken zijn. De app is gebruiksvriendelijk en geeft je direct een voorbeeld van het resultaat. Voor een groot deel van de nabewerkingsfuncties maak je gebruik van schuifregelaars, waarmee je de aspecten van de foto’s aanpast, zoals kleurtemperatuur, tint en levendigheid. Bovendien kun je de foto’s tot op zekere hoogte manipuleren, bijvoorbeeld door objecten uit de foto te verwijderen.

Ben je tevreden met je resultaat en wil je ook met anderen delen hoe je te werk bent gegaan, dan kun je de ‘voor- en na-foto’s’ in een deelbare video zetten en – bijvoorbeeld via sociale media – aan anderen laten zien.
Ook hebben de makers in de nieuwste versie een aantal AI-instellingen toegevoegd, waaronder vervagingseffecten en opties om foto’s automatisch te verbeteren.

 

Product: Adobe Lightroom Mobile
                 (www.adobe.com/nl/products/photoshop-lightroom/mobile.html)

4 en half sterren

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 8.0+, iOS 16.0+
Taal: Nederlands, Engels