Met deze app kun je je zelfgemaakte foto’s veranderen in schilderijen.

Dennis Gandasoebrata

prisma 2

In een kunstzinnige bui? Bekijk dan ook Prisma. Met deze app kun je je zelfgemaakte foto’s veranderen in schilderijen. De app maakt gebruik van een bibliotheek met zo’n 700 filters en effecten. Daarnaast bevat de app gereedschap om je foto’s te retoucheren.

Via de overzichtspagina zie je welke stijlen beschikbaar zijn. De makers houden deze collectie bij en geven op dagelijkse basis een update van nieuwe stijlen of stijlen die op dat moment worden aanbevolen. Je kunt hierbij gebruikmaken van je eigen foto’s en deze van te voren optimaliseren. Zo kun je binnen Prisma de achtergrond en voorgrond van een bestaande foto afzonderlijk van elkaar aanpassen. Bovenin het scherm zie je je huidige foto, terwijl de tweede helft van de app is gereserveerd voor de verschillende stijlen. Een verandering is meteen zichtbaar binnen je foto.

Je mag de app gratis gebruiken, maar een betaalde versie is ook beschikbaar. Daarmee kun je foto’s in een hoge resolutie opslaan en heb je toegang tot de volledige collectie van verschillende stijlen.
Je kunt zelf aan de slag met handmatige bewerkingen en zo tot een eigen stijl komen, maar kunt in plaats hiervan ook voor een specifieke schilder kiezen, zoals Picasso of Mondriaan. Stijlen die je vaak gebruikt, voeg je toe aan je favorieten.

 

Product: Prisma (https://prisma-ai.com)

4 sterren

Prijs: circa EUR 30,- per jaar (proefversie beschikbaar)
Systeemeisen: Android 8.0+, iOS 15.0+
Taal: Engels