De app laat zien hoe laat de gunstige periode om foto's te maken begint en wanneer deze eindigt

Dennis Gandasoebrata

magichour 2

Mooie foto’s maken tijdens het gouden uur: de periode overdag die wordt gekenmerkt door prettig licht voor mooie foto’s? De zon bevindt zich op zulke momenten tussen 6 graden onder de horizon en 6 graden boven de horizon. Met wat hulp van buitenaf kun je deze foto’s nog beter timen. In het hoofdscherm zie je voor jouw specifieke locatie wat de beste omstandigheden zijn. Je ziet hoe laat de gunstige periode begint en wanneer deze eindigt. Bovendien geeft de app aan hoe lang je van de periode kunt genieten.

De app biedt een aantal andere handigheidjes die het fotograferen moeten vereenvoudigen. Zo geeft het de weersvoorspelling weer, specifiek voor de periode. Wil je het gouden uur niet missen, dan kun je gebruikmaken van de notificaties. Je geeft bijvoorbeeld aan dat je een half uur van tevoren bij zonsopgang of -ondergang een berichtje wilt krijgen. Ook biedt de app de mogelijkheid om je een bericht te geven bij perioden met volle maan.
De app is gratis, maar bevat extra functies waarvoor je moet betalen. Zo kun je tegen betaling gebruikmaken van een kalenderfunctie en van tevoren de gewenste momenten kunt inplannen. Bovendien kun je andere locaties dan de standaardlocatie opgeven.

 

Product: Magic Hour (www.magichourapp.net)

4 sterren

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen:  iOS 12.0+
Taal: Engels