Met PhotoScan maak je foto’s van je bestaande foto’s en optimaliseert daarbij het resultaat.

Dennis Gandasoebrata

photoscan 2

Allemaal goed en wel: nieuwe foto’s schieten met je telefoon. Maar wist je dat je je telefoon ook prima kunt gebruiken om foto’s te maken van oude (fysieke) foto’s en deze digitaal te maken? Google heeft hiervoor PhotoScan beschikbaar gemaakt. Je maakt hiermee foto’s van je bestaande foto’s, maar optimaliseert meteen het resultaat.

Bij het fotograferen van een bestaande foto op fotopapier heb je vaak te maken met verschillende onhebbelijkheden, bijvoorbeeld dat de foto glimt of hinderlijke schittering vertoont. Om dit probleem te ondervangen, maakt PhotoScan meerdere afbeeldingen van de foto en voegt ze vervolgens samen. De gecombineerde foto heeft in de meeste gevallen minder glans en juist meer details.

Je kunt de foto vervolgens nog optimaliseren. Hiervoor biedt PhotoScan een aantal basisfuncties. Zo worden de foto’s automatisch bijgesneden en ontdaan van onnodige randen. Heb je de foto per ongeluk ietwat scheef aangeschoten, dan wordt het plaatje automatisch geroteerd tot een rechthoekige foto. Uiteraard leunt Google PhotoScan ook op de rest van het Google-ecosysteem. Zo worden de gescande foto’s opgeslagen in Google’s eigen Google Photos.
Je mag PhotoScan gratis gebruiken.

 

Product: Google PhotoScan (www.google.com/photos/scan)

3 en half sterren

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 5.0+, iOS 15.0+
Taal: Nederlands, Engels