Vita Mahjong for Seniors is speciaal ontwikkeld voor senioren, waarbij het makkeleijker is om tegels te identificeren.

Maikel DIjkhuizen

Vita Mahjong for Seniors 2

Zoals de naam al doet vermoeden, is Vita Mahjong for Seniors speciaal ontwikkeld voor senioren. Dit spel bevat grotere tegels, zodat de symbolen beter zichtbaar zijn. Hierdoor kost het minder moeite om op het speelveld twee identieke tegels te vinden. Verder heeft deze app een overzichtelijk menu.

Nadat je de Nederlandstalige instructies hebt gelezen, is de bediening een fluitje van een cent. Combineer via een veegbeweging twee virtuele stenen met hetzelfde symbool. Ze verdwijnen vervolgens van het speelveld. Houd er rekening mee dat je alleen vrije tegels kunt wegspelen, maar gelukkig is dat in de app duidelijk te zien. Vrije tegels lichten namelijk op. Naarmate je verder in dit spel komt, worden de puzzels steeds complexer. Tik onderaan op de pijltjes om de virtuele tegels te schudden. Wie weet resulteert dat in frisse inzichten.

Het spel bevat ook speciale symbolen. Zo kun je een bloementegel met elke andere bloem combineren. Loop je vast? Tik op het lampje om een hint te tonen. Zijn je hints op, dan ‘koop’ je er één door naar een videocommercial te kijken. Betaal eenmalig 7,49 euro (Android) of 6,99 euro (iOS) om de advertentievrij versie te spelen.

 

Vita Mahjong for Seniors
(https://play.google.com,
PCA sterren 4 5 336 2https://apps.apple.com)

 

4 en half sterren


 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 7.0+, iOS 13.0+
Taal: Nederlands