Spider is een van de meer populaire solitaire-spellen met twee stapels. De naam van het spel komt van de acht poten van een spin, verwijzend naar de acht funderingspalen die gevuld moeten worden om te winnen (Wikipedia).

Maikel DIjkhuizen

Spider Solitaire liggend 2

Spider Solitaire van ontwikkelaar MobilityWare brengt dit populaire kaartspel naar jouw smartphone of tablet. De app opent met een heldere Nederlandstalige uitleg. De bedoeling is om de kaarten van Heer naar Aas te rangschikken. Via veegbewegingen verplaats je kaarten eenvoudig naar de beoogde plek. Overigens verplaats je net zo makkelijk een complete rij. Als er geen dichte kaarten meer op het speelveld liggen, is het spel bijna ten einde. Je creëert zo uiteindelijk acht stapels. Probeer deze klus met zo weinig mogelijk zetten te klaren.

Spider Solitaire helpt nieuwe spelers een heel eind op weg. Er staat namelijk precies welke zet je kunt doen, bijvoorbeeld ‘Zet 10 op Boer’ of ‘Zet 5 op 6’. Met behulp van het lampje vraag je zo nodig ook zelf om een hint. Ontvang je liever geen automatische hints? Open dan de instellingen en zet deze optie uit.

Op een klein smartphonescherm is het nog weleens lastig om de juiste kaart aan te tikken. Speel dit spel daarom bij voorkeur op een tablet. Boven het speelveld is er een kleine advertentie zichtbaar. Vind je die storend? De advertentievrije Premium-versie kost 10,99 euro per jaar.

 

Spider Solitaire
(PCA sterren 4 5 336 2https://www.spidersolitairespelen.nl/)

 

4 en half sterren


 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 6.0+, iOS 12.0+
Taal: Nederlands