Ben je die saai opgemaakte kruiswoordpuzzels in kranten en tijdschriften weleens beu? Probeer als alternatief deze app uit.

Maikel DIjkhuizen

CodyCross Kruiswoordpuzzels 2

Ben je die saai opgemaakte kruiswoordpuzzels in kranten en tijdschriften weleens beu? Probeer als alternatief deze app uit.
Er verschijnt telkens een nieuwe Nederlandstalige vraag. Aan jou de taak om het juiste antwoord te typen. Vaak kunnen één of meerdere voorgekauwde letters je hierbij helpen. Kom je er niet uit? Ga dan eerst naar de volgende vraag of verzoek om een hint. In dat laatste geval sleep je de gele vlieg naar een vak waarvan je de letter wilt weten. Zodra jouw fiches op zijn, kun je niet meer om hints vragen.

CodyCross begint met eenvoudige vragen, zoals ‘Liegende pop met een lange neus’ en ‘Hangt aan de muur met wijze spreuk erop’. Hoe verder je komt, hoe lastiger de raadsels. Heb je iets goed, dan speel je voor de volgende antwoorden enkele bonusletters vrij.

Een pluspunt is dat je voor dit spel geen account hoeft aan te maken. Wel kun je eventueel met een Facebook-profiel inloggen. In de gratis versie is er een advertentiebanner zichtbaar. Tegen betaling kun je deze reclame weliswaar verbergen, maar dat is met een maandtarief van 10,99 euro helaas erg prijzig.

 

CodyCross: Kruiswoordpuzzels
(https://play.google.com,
https://apps.apple.com)

 

4 sterren


 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.1+, iOS 12.0+
Taal: Nederlands