PC-Active testte de Woox R3569, een goed geprijsde PTZ-beveiligingscamera met zonnepaneel en voor HCC-leden een flinke korting van bijna 50%.

Aad Munsterman

De slimme Woox R3569 beveiligingscamera voor buiten is een zogeheten PTZ-camera, waarbij PTZ staat voor Pan/Tilt/Zoom oftewel draai/kantel/zoom. Deze camera is 11,5 x 14 x 14 cm (B x H x D) groot en weegt 245 gram. Hij wordt bovendien geleverd met een aparte handige zonnepaneel voor het opladen van de niet-vervangbare 5200mAh accu (ook via usb-c op te laden). De Woox R3569 is alleen in het zwart en moet op een verticaal vlak worden gemonteerd, verder geeft de IP65-waarde aan dat hij stof- en sproeiwaterbestendig is.

R3569 2

Specificaties

De Woox R3569 staat standaard ingesteld op een livestream videoresolutie van 2304 bij 1296 pixels (3 MP). Of je kiest voor SD-beeld (640 x 360 pixels) om opslagruimte te besparen. Het geheel werkt draadloos via 2,4GHz Wi-Fi. De camera beschikt over dual-spraak: jij kunt tegen iemand praten en die persoon kan ook (terug)praten. Verder is er geluids- en bewegingsdetectie met instelbare gevoeligheid aanwezig, een sirene en 4 infrarode leds voor tot 10 meter. Ten slotte kun je voor nachtopnames kiezen uit zwartwit en kleuren met de Color Night- of Smart Night-opties.

Installatie

De installatie verloopt via de WOOX-app en de meegeleverde handleiding is beperkt. Maar op pcactive.nl staat bij de online review een uitgebreide handleiding die Woox ons ter beschikking stelde. De Pan heeft een breed panoramisch-bereik van 340 graden en de Tilt een range van 157 graden verticaal. De Zoom-bediening is via spreiden/knijpen op het scherm. Voor beeldopslag kun je de Woox-cloudservice gebruiken of een optionele sd-kaart van max. 128 GB. Het 3W-zonnepaneel zien we goed werk doen en daarmee de accu op peil houden, maar heeft vanzelfsprekend wel zon nodig. Anders moet hij via usb-c circa elke 4 maanden worden opgeladen.

Praktijk

De beelden via de F2.0-lichtsterke lens zijn helder en goed. ‘s Nachts kan bij kleurenbeeld en weinig omgevingslicht wel wat beeldruis ontstaan. Vanaf het livebeeld kunnen direct opnames worden gemaakt. De gevoeligheid van de bewegingsdetectie is instelbaar op Hoog, Midden en Laag. Staan er bomen, struiken of planten in het zichtveld en er is veel wind, dan zien we valse meldingen binnenkomen maar deze kun je via Pan en Tilt uitsluiten. Getriggerde beelden kun je via Playback op de tijdlijn bekijken. Interessante beelden kunnen daar worden opgenomen (video of foto), waarna ze in de Gallery verschijnen en vandaar kunnen worden doorgestuurd. De tijd van het opgenomen beeld is linksboven te zien. Dat is wat lastig leesbaar op een klein scherm en witte lucht, maar bij vergrote weergave goed te zien. De sd-kaart is om veiligheidsredenen niet uit te lezen op een computer.

Conclusie

Een aantrekkelijk geprijsde camera die met zonlicht en wifi zorgeloos zijn werk doet. Het beeld is prima met heldere natuurlijke beelden en ‘s nacht desgewenst in kleur.


Product: Woox R3569 PTZ-buitencamera met zonnepaneel

 

4 sterren

Adviesprijs: € 139,99

Pluspunten:
* goede prijs
* lokale beeldopslag via sd-kaartje

 Minpunten:
* geen privacy/detectiebeperking