Hoewel er een flink aantal apps beschikbaar is waarmee je fotomappen kunt beschermen, hoef je het in veel gevallen echter niet ver van huis te zoeken: de extra veiligheidsfuncties in Google Foto’s.

Dennis Gandasoebrata

google fotos 2

Heb je bepaalde foto’s die je liever extra beschermt, dan kun je ook gebruikmaken van de extra veiligheidsfuncties in Google Foto’s.

Daarin kun je zowel foto’s als video’s extra beveiligen met het schermvergrendelings-mechanisme van je telefoon. Zorg dat je gebruikmaakt van de nieuwste versie van Google Foto’s: de app ondersteunt de extra beveiliging vanaf versie 6 van Android. In de app open je de sectie Bieb. Kies vervolgens voor Vergrendelde map. Deze is standaard nog niet geactiveerd. Kies daarom voor Vergrendelde map instellen. Overigens heb je keuze om ook voor deze map met gevoelige inhoud juist wel of niet de back-upfunctie in te stellen. Omdat het mechanisme afhankelijk is van de scherm-vergrendeling van de telefoon, moet de vergrendeling uiteraard wel zijn geactiveerd. Het wachtwoord van zowel de telefoon als de vergrendelde map is gelijk. Dat is meteen het nadeel: je kunt geen ander wachtwoord voor de vergrendelde map gebruiken. Maak je gebruik van een Pixel-telefoon, dan kun je via de Foto-app nieuwe foto’s voortaan ook direct opslaan in de vergrendelde map.

 


Product: Google Foto’s Vergrendelde map https://photos.google.com/apps

3 en half sterren

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 6.0+, iOS 16.1+
Taal: Nederlands, Engels