Creëer een veilige en gezonde omgeving voor je gezin via filters voor digitale inhoud en schermtijdlimieten.

Dennis Gandasoebrata

family safety 2

Met de app Family Safety van Microsoft heb je meer controle over het apparaatgebruik door andere gezinsleden, en dan met name kinderen. Met de app kun je bepaalde content afschermen en aangeven op welke manier van internet gebruik mag worden gemaakt.

Per gebruiker kun je opvragen hoe lang er van het apparaat gebruik is gemaakt: de schermtijd wordt per gebruiker aangegeven en je hebt de mogelijkheid om het over de afgelopen week te zien. Je kunt limieten opgeven per apparaat en – als je (klein)kinderen eventueel meer tijd willen spelen – kunnen zij hiervoor via de app toestemming vragen.

De app werkt op basis van lijsten: zo kun je ‘verboden’ apps en games op een zwarte lijst plaatsen. Ditzelfde geldt voor webpagina en zoekwoorden, waarbij je op voorhand bepaalt wat er wel of juist niet is toegestaan. Om je hierbij te helpen, kan de app suggesties doen op het gebied van websites. Je krijgt hiermee een gegenereerde lijst met mogelijke websites die handig zijn voor de studie. Om mede te controleren welke apps wel of niet mogen worden gedownload, maakt de app onder meer gebruik van de leeftijdsclassificatie van apps in de App Store.

 


Product: Family Safety  www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/family-safety

3 sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 14.0+, iOS 14.0+
Taal: Nederlands, Engels