Persoonlijke veiligheid is een app waarmee je je kunt voorbereiden op en reageren in een noodgeval. De app voorziet je snel van de hulp en informatie die je nodig hebt.

Dennis Gandasoebrata

persoonlijke veiligheid

Technologie kan ook goed van pas komen voor persoonlijke beveiliging. Goed voorbeeld hiervan is de app Persoonlijke veiligheid van Google. De app is onder meer bedoeld voor wie zich op bepaalde momenten minder veilig voelt, bijvoorbeeld ’s avonds tijdens het wandelen over straat of in een bedreigende situatie.

De app werkt pas goed als je deze volledig hebt ingesteld. Zo kun je informatie delen met contactpersonen in geval van nood. Je geeft hiervoor een of meerdere contacten voor noodgevallen op. Dat is sowieso handig om te doen: in geval van nood kunnen andere personen deze aangewezen contacten op je telefoon eenvoudig bekijken en bellen, zonder dat het toestel hoeft te worden ontgrendeld. Hierna geef je aan welke communicatie moet plaatsvinden in geval van nood. Zo kun je aangeven dat er een sms-bericht moet worden gestuurd als de telefoonbatterij minder dan 15 procent lading over heeft, zodra je een noodoproep start of wanneer je een telefoongesprek start of eindigt. Bovendien kan je actuele locatie met de contactpersonen worden gedeeld.

De app is opgebouwd uit een aantal tabbladen: op de tab Functies vind je een volledig overzicht van de functies. Tik op Demo proberen om elke functie te proberen en te beoordelen of deze bijdraagt aan je veiligheid.

 


Product: Google Persoonlijke veiligheid  (via Google Play)

3 en half sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 6.0+
Taal: Nederlands, Engels