De AnkerMake M5c 3d-printer is een degelijke, snelle, sexy en luide printer die mooi print voor relatief weinig geld.

Aad Munsterman, Ruud Blom en Rob Coenraads


AnkerMake M5C 3D printer

Deze 3d-printer is een innovatief strak ontworpen printer met maar 1 knop voor de bediening en zonder display. Dat wordt in de praktijk opgelost door een app op je telefoon en een bluetooth-verbinding of eigen slice-programma voor Mac, Windows en Linux. De direct aangedreven extruder is ook handig; de bodem en brug zijn erg stabiel en stevig.

Alles is snel in elkaar geschroefd, mede dankzij de uitgebreide meegeleverde gereedschapsdoos. De installatie was lastiger: de usb-c-poort communiceerde niet met onze computer. Daarom de AnkerMake-app installeren op je smartphone, account aanmaken, verbinding via bluetooth, wifi-instellingen opgeven en software downloaden en installeren. De app is gebruiksvriendelijk, intuïtief te bedienen en het is supergaaf dat je via je telefoon modellen kunt downloaden, setting aanpassen, slicen en printen.

De printsnelheid is hoog en na optimalisaties (brug recht gezet) is de printkwaliteit prima. Door de hogere temperaturen die deze printer kan halen, zijn er veel materialen die je kunt gebruiken. In vergelijking met andere modellen in dezelfde prijsklasse krijg je veel waar voor je geld; de M5 is wat uitgebreider en ook iets duurder. Kortom een degelijke, snelle, sexy en luide printer die mooi print voor relatief weinig geld.


Product
AnkerMake M5c


4 sterren


Adviesprijs: 
€ 349,-

 Pluspunten:
* interessante mooie printer
* op smartphone modellen downloaden
* instellingen aanpassen
* slicen en printen
* goede prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten:
* geen duidelijke handleiding