Met Flow Launcher krijg je toegang tot een vernieuwde zoekfunctie en ‘app-launcher’ in één.

Dennis Gandasoebrata

Uitgekeken op de ingebouwde zoekfunctie van Windows en toe aan iets nieuws? Met Flow Launcher krijg je toegang tot een vernieuwde zoekfunctie en ‘app-launcher’ in één. Je stelt een sneltoets in, bijvoorbeeld Alt + Spatiebalk, waarna het venster van Flow Launcher direct verschijnt. Je kunt de compacte lijst vervolgens gebruiken om apps te openen of om op zoek te gaan naar specifieke lokale bestanden.

flowlauncher

Met Flow Launcher kun je ook ‘in apps’ zoeken, zoals het doorzoeken van de internetfavorieten van een browser zoals Edge of Chrome. Net als het zoekvak in het Startmenu kun je het veld ook gebruiken voor het uitvoeren van systeemcommando’s, als je daarvan graag gebruikmaakt. Denk aan het pingen van een andere machine in het netwerk of het snel afsluiten van de computer via een ‘shutdown’-commando. Daarbij voegt het vak extra intelligentie toe: zo kun je het vak ook gebruiken als calculator voor het uitvoeren van berekeningen. Het antwoord verschijnt direct en is klaar om kopiëren naar een ander programma.

Niet tevreden met het uiterlijk? De makers hebben een community geïntroduceerd waarin medegebruikers eigen skins kunnen delen. Bovendien kun je met plug-ins de standaard zoekfunctionaliteit uitbreiden. Zo zijn er plug-ins beschikbaar waarmee je door Spotify zoekt en uitbreidingen waarmee je je spelbibliotheek van Steam doorneemt.


Product: Flow Launcher
, www.flowlauncher.comPCA sterren 4 5 337


4 en half sterren


Platform: Windows

Pluspunten:
* uit te breiden met plug-ins
* zoeken direct in software

Minpunten:
* geen waarderingssysteem voor de plug-ins