De geluidskwaliteit van de JBL Xtreme 4 speaker is goed, ook als je de box zacht aanzet en de speaker heeft de diepe bas waar JBL bekend om staat.

Aad Munsterman, Ruud Blom en Rob Coenraads


JBL XTREME 4 3 4 RIGHT STRAP BLUE 1

De nieuwe JBL Xtreme 4 speaker weegt 2,1 kg en is met 29,7 cm x 15 cm x 14 cm redelijk groot, maar je krijgt er een handige schouderband bij om hem goed mee te kunnen nemen. Bovenop zitten drie knoppen: de aan-uitknop, de bluetooth-knop om de box en je smartphone/tablet via bluetooth met elkaar te verbinden en de Auracast-knop. Met Auracast kun je deze speaker verbinden met speakers van andere merken die ook Auracast ondersteunen. De speaker is in blauw, zwart en camo verkrijgbaar en krijgt de classificatie IP67 mee, dus is hij water- en stofbestendig. Hij zou daarmee bestand zijn tegen een regenbui en zelfs een plons in het water. Bovendien kan hij goed tegen een stootje dankzij de rubberen bumpers.

De geluidskwaliteit is goed, ook als je de box zacht aanzet en de Xtreme 4 heeft de diepe bas waar JBL bekend om staat. Prettig is de lange(re) batterijduur met in totaal 24 uur; opvallend is de vervangbare batterij, mooi duurzaam. Verder is de Xtreme 4 ook als powerbank te gebruiken.

Met de app JBL Portable kun je ook je box verbinden. Bovendien kun je dan gebruikmaken van de equalizer. Daarnaast kun je in de app PlaytimeBoost aanzetten: hiermee verbeter je het geluid en verleng je de afspeeltijd.

.


Product
JBL Xtreme 4


4 sterren


Adviesprijs: 
€ 349,99

 Pluspunten:
* goede geluidskwaliteit
* 24 uur afspeeltijd
* ook powerbank
* vervangbare batterij

Minpunten:
* adviesprijs
* zonder schouderband moeilijk mee te nemen