Weerflash is een weer-app die sterk leunt op de gebruikers: de app is gebaseerd op het principe van delen van weer-informatie door gebruikers.

Dennis Gandasoebrata

weerflash 2

Van goede weer-apps lijken Nederlanders en Belgen niet genoeg te krijgen. Weerflash is een weer-app die sterk leunt op de gebruikers. De app is gebaseerd op het principe van delen van informatie. Als de zon schijnt of wanneer het regent, maak je hiervan melding in de app. De informatie wordt met de rest van de gebruikers gedeeld. Bovendien kunnen zij de bevindingen van anderen bevestigen. De app kent bovendien een mooie ontstaansgeschiedenis: de ontwikkeling ervan werd grotendeels bekostigd door crowdfunding.

De app werkt met een puntensysteem, waarbij betrouwbare gebruikers worden beloond voor hun meldingen. Er wordt hiervan een klassement bijgehouden en je verzamelt als gebruiker badges. De gamificatie-aanpak zie je terug in die badges: zo zijn er unieke badges te ontgrendelen. Je krijgt als gebruiker extra punten als je weermelding niet alleen door het systeem, maar ook door andere gebruikers wordt gevalideerd.

Weerflash biedt ook aandacht voor historische gegevens. Je maakt hiervoor gebruik van timeframes, waarmee je naar eerdere evenementen schiet. Je kunt vervolgens filteren op specifieke omstandigheden, zoals bewolking of zon. Ook kun je trends zien via een aparte trendmap. Per moment van de dag kun je zien welk weersfenomeen plaatshad. Uiteraard is de betrouwbaarheid van de app voor een groot deel afhankelijk van het aantal gebruikers (voor zowel het melden van een status als het valideren ervan).

 

Product: Weerflash (www.weerflash.be)

 

3 en half sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.0+, iOS 12.0+
Taal: Engels, Nederlands