Maak je graag een fotocollage, bijvoorbeeld voor sociale media of voor een fotoalbum, dan kun je de hulp inroepen van Photo Tape

Dennis Gandasoebrata

phototape 2

Een fotocollage leent zich goed voor het in één keer tonen van meerdere foto’s. Maak je graag een collage, bijvoorbeeld voor sociale media of voor een fotoalbum, dan kun je de hulp inroepen van Photo Tape. Dit programma helpt je bij het samenstellen van een fotoserie.

De app werkt bijzonder eenvoudig en laat je de verschillende foto’s op de gewenste plek slepen-en-neerzetten. Als je de foto op een locatie plaatst die minder ruimte heeft, wordt het plaatje automatisch passend gemaakt.

Je kunt gebruik maken van standaard grids, zodat je de indeling niet meer hoeft te bepalen en alleen nog maar de foto op de juiste plek hoeft te zetten. De grids beperken zich overigens niet tot één pagina: je kunt langere collages maken. Tijdens het maken wordt de collage uitgezoomd en kun je de andere foto’s ertussen plaatsen. Het gridontwerp is overigens weinig flexibel. Je kunt de dikte van de randen aanpassen en aangeven of de lijnen zwart of wit moeten zijn. Aanvullende ontwerpmogelijkheden zijn er niet.

De app bevat een importeerfunctie, waarmee je een grotere set foto’s als batch in één keer kunt binnenhalen. Je kunt de creaties na afloop delen. De app geeft je hierbij de mogelijkheid om de grootte vooraf aan te passen, in een klein, medium of groot formaat.

 

Product: Photo Tape (www.tinrocket.com/apps/photo-tape)

 

3 en half sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS 15.0+
Taal: Engels