Oppo lanceerde onlangs de Oppo Reno6 Pro 5G en die belooft qua specificaties veel goeds. Lees hier de review van de Oppo Reno6 Pro 5G of dat ook zo is.
Oppo is inmiddels bij veel meer mensen een bekende naam geworden, o.a. als sponsor van voetbalclubs als FC Barcelona en FC Utrecht en ook tennistoernooien. Maar het gaat natuurlijk om hun prima smartphones, zoals de door ons geteste Oppo Reno4 Pro en nu is de nieuwe Oppo Reno6 Pro aan de beurt om te worden getest. Lees in deze review of deze interessant voor je is.
Ontwerp en behuizing
De Oppo Reno6 Pro ziet er mooi uit dankzij het gebogen scherm die is afgerond in de hoeken. Ook de randen zijn gebogen en die lopen helemaal door tot en met de achterkant. Die achterkant is overigens van meerdere lagen glas, terwijl de behuizing van aluminium is. Ons testtoestel is in de kleur Arctic Blue, daarnaast is de Reno 6 Pro ook verkrijgbaar in Lunar Grey (maangrijs). Bij beide toestellen kunnen die kleuren iets veranderen al naargelang de lichtinval, bovendien heeft Oppo de achterzijde voorzien van Oppo Glow zodat het lijkt alsof de achterzijde een sneeuwkristallen laag heeft.
Onderaan het toestel zit een usb-c-aansluiting, het simkaartslot en de luidsprekers. Aan de linkerkant zitten de twee volumeknoppen en aan de rechterkant de aan-uitknop. Ben je net als ik gewend dat die aan-uitknop onder de volumeknoppen zit, dan is dat zeker in het begin wennen. Op de achterkant zitten de camera’s en net zoals bij bijvoorbeeld bij de Reno4 Pro steekt de cameragroep iets uit, maar dat wordt gecorrigeerd door de meegeleverde zwarte of transparante siliconen hoes. Deze cameramodule zit net als bij praktisch alle smartphones linksboven. Aan de voorkant ten slotte zit natuurlijk een gaatje in het display voor de selfiecamera voor de selfies. Geen 3,5mm-koptelefoonaansluiting dus ook ook geen micro-sd-slot voor het plaatsen een micro-sd-kaart. Wil je het toestel ontgrendelen, dan kan dat via Face Unlock en de vingerafdruksensor in het scherm die beiden prima functioneren.
Scherm
De Oppo Reno6 Pro heeft een curved amoled-scherm van 6,55 inch (2.400 bij 1.080 pixels, 90 Hz), ietsje groter dan de gewone Oppo Reno 6 met zijn 6,43inch scherm. Prima specificaties dus en dat zie je ook terug in de levendige kleuren, helderheid en een goed contrast. Dankzij de hoge ververssnelheid van 90 Hz gaat scrollen lekker vloeiend.
Qua beeldscherminstellingen kun je de kleurtemperatuur, schermkleurmodus en kleurversterking aanpassen. En natuurlijk is er de optie voor Oogcomfort die het blauwe licht van het scherm vermindert en daarmee vermoeidheid van de ogen vermindert.
Mooi is dat het scherm van de Oppo Reno 6 Pro HDR10+ ondersteunt en bovendien HD- en HDR-gecertificeerd is voor Netflix en Prime Video, dus onder andere films en series op deze streamingdiensten zie je optimaal.
Processor, geheugen en accu
Prima specificaties zien we ook qua processor met de Qualcomm Snapdragon 870, 12 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan opslaggeheugen. Met die laatste moet je uit de voeten kunnen, ook al omdat er dus geen micro-sd-slot in zit. Online vind je natuurlijk ook genoeg veel opslag. De batterij is groter met een capaciteit van 4.500 mAh dan die van de Oppo Reno4 Pro met zijn 4000mAh batterij.
In gebruik is de Reno6 Pro een zuinig toestel en kun je de dag zonder probleen door komen. Opladen is een feestje dankzij de meegeleverde 65W SuperVOOC 2.0 Flash Charge, want binnen een half uur is je telefoon weer helemaal 100%. Helaas kun je deze smartphone niet draadloos opladen en dat is wel een gemis.
Camera’s
De camera-groep bij Oppo-smartphones is vaak een innovatief onderdeel en dat is bij deze Reno6 Pro niet anders. Zo beschikt de Oppo Reno6 Pro over dezelfde hoofdcamera die we zien bij de high-end Oppo Find X3 Pro met een 50MP Sony IMX 766-sensor.
Verder beschikt hij over een ultragroothoekcamera van 16 MP, een telefotolens van 13 MP, een macrolens van 2 MP en is de selfiecamera uitgerust met 32 MP.
Dankzij de prima camerasoftware van Oppo maak je goede scherpe foto’s en dat zie je ook terug in de foto’s onder mindere lichtomstandigheden, hoewel dat met de ultragroothoeklens iets minder is. Kijken we naar de telefotolens, dan is 10x inzoomen net als bij veel andere toestellen een beetje teveel van het goede qua resultaat: de foto’s worden dan wat onscherp en korrelig. Tip: bij 5x inzoomen heb je een beter resultaat. Voor het maken van selfies heb je een mooie scherptediepte.
De AI Portret-mogelijkheden zijn nieuw en hiermee krijg je scherpe voorgronden en wazige achtergronden. Stabiele video’s krijg je via de Ultra Steady Video en verder heeft de Reno6 Pro onder andere een goede nachtmodus voor foto en video, een Pro Expert-modus en slow motion. Kortom goede cameraprestaties met veel mogelijkheden.
Software en functies
Het besturingssysteem is Android 11 met Oppo’s specifieke ColorOs-schil die inmiddels is bijgewerkt naar V11.3. Hiermee krijgt het een meer persoonlijke, gebruikersvriendelijke en intuïtieve benadering. Prettig vind ik de Persoonlijke Instellingen waar je o.a. kunt wisselen tussen thema’s en de kleuren en weergavegrootte kunt instellen.
Het beleid voor grote Android-updates is bij Oppo beperkt tot 2 jaar na introductie, dus je kunt ook nog Android 12 en 13 verwachten. Gelukkig krijgt het toestel 3 jaar lang beveiligingsupdates.
Conclusie
Gezien het mooie scherm en de andere goede specificaties, evenals de ervaringen in de testperiode, kunnen we deze telefoon van harte aanbevelen. Je krijgt een mooi toestel met een prima scherm, de camera’s zijn ook prima met prima beeldkwaliteit en volop mogelijkheden en hij is ook lekker snel. Tel daar het heel snelle opladen bij op en Oppo’s eigen schil, en je hebt een prima toestel in handen.
Product: Oppo Reno6 Pro 5G
Prijs: € 799,-
Pluspunten
+ prachtig design
+ prima scherm
+ goede camera’s met veel mogelijkheden
+ heel snel opladen
Minpunten
- geen draadloos opladen
- camera’s kunnen iets beter