Gebruik Systeemherstel om een herstelpunt te maken wanneer je een nieuwe app, stuurprogramma of Windows-update installeert

Gerda Volkstedt

male 2506825 1920 2

Als ik een nieuw programma wil proberen, maak ik in Windows altijd een herstelpunt aan, zodat ik eventueel alles kan terugzetten van vóór de installatie van het nieuwe programma. Als je dit vergeet en je typt  ‘herstel’ in de zoekbalk, dan kom je bij allerlei mogelijkheden om je computer weer te herstellen. Em dat is lastig om te kiezen, want er wordt niet de mogelijkheid gegeven om terug te gaan naar het moment van vóór de installatie van je nieuwe programma.

Maar als je ‘herstelpunt maken’ in de zoekbalk typt, kom je gewoon in het oudere scherm. Daar kun je weer een herstelpunt maken, maar ook je eigen herstelpunt weer terugzetten. Wanneer je dit scherm hebt gevonden, kun je het natuurlijk ook weer aan de taakbalk vastmaken. Je vindt daar ook wanneer de laatste updates van Windows geïnstalleerd zijn. Mocht je dus geen herstelpunt gemaakt hebben, dan kan je altijd nog voor een van deze herstelmogelijkheden kiezen.