Via internet zijn er veel mogelijkheden om een externe behuizing voor een hdd/ssd te vinden waar de 2,5 inch schijf ingezet kan worden.

Thibaud Taudin Chabot

hdd 2

Als je een computer of laptop vervangt door een nieuw exemplaar wil je meestal niet dat de gegevens op de harde schijf in verkeerde handen komt wanneer de pc naar het recyclestation gebracht wordt. Bovendien is het zonde om een harde schijf zomaar weg te doen. Die is eenvoudig te hergebruiken, wat ook weer beter is voor het milieu. Bovendien komen je gegevens niet in verkeerde handen.

Je hoeft geen technicus te zijn om een computer open te schroeven en de harddisk of ssd er uit te halen. Als gereedschap is meestal alleen een schroevendraaier nodig. Op YouTube zijn er genoeg filmpjes om te helpen zoals https://www.youtube.com/watch?v=QfYOlfK2CEw Ook op https://nl.wikihow.com/ zijn er goede aanwijzingen te vinden.

Via internet zijn er veel mogelijkheden om een externe behuizing voor de hdd/ssd te vinden waar de 2,5 inch schijf ingezet kan worden. Die kan dan via een usb-aansluiting aan de nieuwe computer gekoppeld worden. Ook voor een NVMe ssd zijn er externe behuizingen te vinden.

De op deze manier verkregen extra opslagruimte is heel goed als back-upmedium te gebruiken. Een usb-aansluiting is weliswaar langzamer dan een interne aansluiting maar snelheid is bij een back-up meestal niet zo belangrijk.

Naschrift redactie:
In PC-Active is eerder een workshop verschenen over het plaatsen van een hdd/ssd in een externe behuizing. Je kunt dit artikel online vinden op: https://www.pcactive.nl/workshops/8099-oude-data-op-ssd