Ziggo-klanten kunnen dankzij de handige Ziggo Go-app al jaren televisie kijken wanneer en waar ze willen. Dadelijk kunnen ook gebruikers zonder Ziggo-abonnement met deze app Europese voetbalwedstrijden streamen. 

De Ziggo GO-app is al jaren populair onder Ziggo-klanten om overal en altijd televisie te kijken. Zij kunnen genieten van hun favoriete programma’s, films, series en sportevenementen op hun smartphone, tablet, smart tv of mediaspeler. En dat kan dus thuis zijn, onderweg in Nederland of op vakantie in Europa.
Wel nieuw is dat gebruikers zonder Ziggo-abonnement vanaf augustus met de app Europese voetbalwedstrijden kunnen streamen. Voetbalfans die geen klant zijn bij Ziggo en geen abonnement hebben op het extra zenderpakket Ziggo Sport Totaal, kunnen vanaf augustus met een Ziggo Sport Free-account via de Ziggo GO-app gratis genieten van alle wedstrijden van de deelnemende Nederlandse clubs en de finales van de UEFA-toernooien.
Dus: met een Ziggo Sport Free account krijgen ook niet-Ziggo-klanten exclusief toegang tot de wedstrijden van deelnemende Nederlandse clubs en de finale van de UEFA Champions League, UEFA Europa League en UEFA Conference League.

Functionaliteiten Ziggo GO-app
De functionaliteiten van de Ziggo GO app zijn uitgebreid en veelzijdig. Klanten met een Ziggo tv-abonnement hebben standaard toegang tot de app zonder extra kosten. Het enige wat nodig is, is een Mijn Ziggo-account en een internetverbinding via wifi of 4G/5G. Ziggo-klanten hebben met de Ziggo GO-app alle onderstaande functionaliteiten, ter aanvulling op alle lineaire tv-kanalen die ze op hun tv-kijken.
De belangrijkste functies van de Ziggo GO-app zijn:
• live tv kijken naar meer dan 70 tv-zenders, met de mogelijkheid om programma’s opnieuw te starten als je iets gemist hebt;
• programma’s tot 7 dagen terugkijken, zodat je niets hoeft te missen;
• programma’s opnemen, ideaal voor films en series die je later wilt bekijken;
• streamen naar je tv, zodat je eenvoudig meerdere tv’s in huis kunt koppelen met je smartphone of tablet, via Chromecast of Airplay;
• offline kijken, waardoor je films en series kunt downloaden voor onderweg en
• gelijktijdig kijken op maximaal drie apparaten, perfect voor gezinnen of gedeelde huishoudens.

Installeren Ziggo GO-app
De Ziggo GO-app is voor iedereen gratis beschikbaar op mobiel en tablet via de Nederlandse App store (Apple) en Google Play (Android). Ook is er een Ziggo GO TV app beschikbaar voor verschillende smart tv's, waaronder toestellen met Android TV 5.0 en hoger, Tizen 5.0 en hoger (voor Samsung smart tv’s vanaf 2020 en nieuwer) en WebOS 5.0 en hoger (voor een grote selectie LG smart tv's van 2020 en nieuwer).
Daarnaast kunnen kijkers de Ziggo GO-app installeren op externe media players, zoals Apple TV, Google TV (Android TV) en Amazon Fire TV stick. Ook werkt de app op verschillende nieuwe mediaboxen van andere providers die draaien op Android TV. Bovendien is het mogelijk om de wedstrijden naar tv te streamen via Airplay en/of Chromecast. 
Om op tijd te zijn voor de eerste wedstrijden in augustus, kunnen kijkers nu alvast een gratis Ziggo Sport Free-account aanmaken op ziggo.nl/uefa en vervolgens de Ziggo GO-app downloaden. Tot de start van de wedstrijden in augustus kan iedereen tijdelijk programma's van Ziggo Sport zien via de app, waaronder oefenwedstrijden van Ajax, PSV en AZ. Op donderdag 25 juli zendt Ziggo Sport bovendien de eerste wedstrijden uit in de voorrondes van het Europees voetbal.