Werk je graag thuis en ben je op zoek naar tips om je thuiswerkplek goed in te richten? Lees hier alle tips en tricks zodat je fijn thuis kunt werken.

Tips om een goede thuiswerkplek in te richten

Sinds de Covid-periode is thuiswerken heel normaal geworden. Veel mensen werken een aantal dagen per week thuis en een aantal dagen per week op kantoor. Om je werk goed te kunnen doen, is een fijne werkplek belangrijk. Denk aan het hebben van de juiste apparatuur, een comfortabele stoel, maar ook een plek waar je niet gestoord wordt. Ben je nog zoekende naar het inrichten van jouw thuiswerkplek? Geen paniek! Wij geven je tips en tricks om je thuiswerkplek zo goed mogelijk in te richten.

1. Zorg voor een fijne plek: Het hebben van een fijne plek is wel het belangrijkst wanneer je thuis werkt. Een plekje aan de keukentafel terwijl het hele gezin om je heen loopt, is niet zo handig. Heb je een extra kamer over? Maak er een thuiswerkplek van.
Kom je in huis ruimte te kort? Dan kan een kantoor in de tuin de oplossing bieden. Tover je schuurtje om tot werkplek of bestel een kant-en-klaar thuiskantoor voor in de tuin. Super handig! Mocht je niet over voldoende (spaar)geld beschikken, dan is het misschien een mogelijkheid om geld te lenen om zo’n werkplek aan te schaffen.
2. Investeer in een comfortabele stoel: Een ergonomische stoel die je rug goed ondersteunt, kan lichamelijke klachten voorkomen en je productiviteit verhogen. Let op dat je stoel in hoogte verstelbaar is en over voldoende lendensteun beschikt.
3. Zorg voor de juiste apparatuur: Een goed functionerende computer, een groot beeldscherm en een ergonomisch toetsenbord en muis zijn essentieel om productief te kunnen werken. Overweeg ook een laptopstandaard om je laptop op ooghoogte te plaatsen, zodat je je nek minder belast.
4. Goede verlichting: Zorg voor voldoende natuurlijk licht, maar voorkom verblinding door direct zonlicht. Plaats je bureau bij een raam, maar zorg voor gordijnen of jaloezieën om het licht te reguleren. Een goede bureaulamp met instelbare helderheid kan ook helpen om je werkplek goed te verlichten.
5. Houd je werkplek georganiseerd: Een opgeruimde werkplek zorgt voor een opgeruimd hoofd. Zorg dat je voldoende opbergruimte hebt voor documenten en kantoorbenodigdheden. Gebruik ladeblokken, planken, of opbergdozen om je spullen netjes te houden. Dagelijks opruimen helpt om een rommelige werkplek te voorkomen.
6. Persoonlijke touch: Maak je werkplek persoonlijk en inspirerend door bijvoorbeeld foto's, planten of kunst toe te voegen. Dit kan je humeur verbeteren en je werkplezier verhogen. Planten kunnen ook de luchtkwaliteit verbeteren en een gevoel van rust creëren.
7. Ergonomische opstelling: Zorg ervoor dat je beeldscherm op ooghoogte staat en je armen in een hoek van 90 graden op je toetsenbord rusten. Dit helpt om nek- en rugklachten te voorkomen. Gebruik indien nodig een voetensteun om een goede houding te behouden.
8. Ventilatie en temperatuur: Zorg voor een goed geventileerde ruimte en houd de temperatuur comfortabel. Frisse lucht kan je concentratie en productiviteit verbeteren. Gebruik een ventilator of airconditioner in de zomer en een verwarming in de winter om een aangename werktemperatuur te handhaven.
9. Technologische hulpmiddelen: Maak gebruik van technologische hulpmiddelen zoals noise-cancelling koptelefoons om omgevingsgeluiden te verminderen. Softwaretools voor tijdbeheer en taakplanning kunnen je helpen om gestructureerd en efficiënt te werken.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met uwtuinkantoorspecialist.nl 

Tuinkantoor