De vakantieperiode is weer aangebroken en dat betekent dat we onze woningen omruilen voor een andere plek. Hier vind je 4 tips waarmee je je woning met een gerust gevoel kunt achterlaten.

Voor de een betekent vakantie een weekendje weg, voor de ander een kampeervakantie in Europa of wellicht een verre reis. Allemaal willen we echter onze woning veilig achterlaten. Hieronder vind je 4 tips die ervoor zorgen dat jij je huis met een relaxed gevoel achter kunt laten. Zo kun je gaten houden hoe het er thuis aan toe gaat, terwijl je zelf van een ontspannen vakantie geniet.

1. Installeer een slim beveiligingssystemen
Voor optimale beveiliging van je huis kun je een geavanceerd beveiligingssysteem installeren. Denk aan HD-camera's, bewegingssensoren en slimme sloten die gekoppeld zijn aan een alarmsysteem. Met slimme beveiligingsoplossingen van bijvoorbeeld Ring ontvang je realtime meldingen op je smartphone, zodat je altijd weet wat er bij je voordeur of in je achtertuin gebeurt. Dit geeft je niet alleen een veilig gevoel, maar stelt je ook in staat snel actie te ondernemen bij verdachte meldingen. Tijdens je vakantie geen valse meldingen? Een aantal beveiligingsoplossingen bieden dankzij 3D-bewegingsdetectie zeer nauwkeurige meldingen en je kunt zelf instellen wanneer je meldingen wilt ontvangen. Bij sommige abonnementen kun je meldingen zelfs toespitsen op personen en pakketten.

2. Houd je fiets in de gaten
Veel bezittingen bevinden zich waarschijnlijk binnenshuis, maar een van de meest gebruikte vervoermiddelen, de fiets, staat vaker dan eens voor de deur. Uit onderzoek blijkt dat er tegenwoordig een verschuiving gaande is van woninginbraken naar fietsendiefstallen. Tijdens je vakantie zet je de fiets het liefst uit het zicht in bijvoorbeeld een schuur. Maar als je die niet hebt, dan is het handig om hem goed op slot te zetten en aan een stevig object vast te maken. Een buitencamera die de fiets in de gaten houdt, is in zo’n geval een goed preventiemiddel tegen fietsendieven. Als je fiets bijvoorbeeld in de voortuin staat, zorg er dan wel voor dat je videodeurbel alleen gericht staat op jouw eigendommen, en verder geen opnames maakt van de straat.

3. Laat een lampje branden
Maak gebruik van slimme verlichting met timers om de illusie te wekken dat er iemand thuis is. Deze verlichting kan eenvoudig via een app op afstand worden bediend, waardoor je de lampen willekeurig kunt aan- en uitschakelen, zelfs als je ver weg bent. Natuurlijk hoef je niet dag en nacht een lampje te laten branden. Je kunt dit ook voor vaste tijdstippen inplannen, zodat je er tijdens je weekend weg of vakantie geen omkijken naar hebt.

4. Versterk ramen en deuren met slimme sloten
Check de stevigheid van al je ramen en deuren en zorg ervoor dat ze goed vergrendeld zijn. Door slimme sloten te installeren, kun je ook meldingen laten sturen als er een poging tot inbraak wordt gedaan. Daarnaast heb je met een videodeurbel altijd zicht op verdachte bewegingen in de voortuin.

Spotlight Cam Pro Battery White online