De meningen zijn verdeeld wanneer het gaat om de perfecte websitedesigntechniek. Echter zijn er wel een aantal vaste regels waar je je aan kunt vasthouden om de kans van slagen van jouw website te verhogen. Deze regels en enkele tips hoe je verkeer richting je je blog, webwinkel of website kunt genereren, zullen onze experts delen in dit interessante artikel over internet marketing.

Begin met een mooi en duidelijk ontworpen website
Een van de dingen waar je je tegenwoordig als eerste op dient te richten als internetondernemer is de gebruiksvriendelijkheid van je website, digitale dienst of product. Deze speelt vandaag de dag namelijk een veel grotere rol vergeleken met vroeger en wanneer mensen je product of dienst te lastig vinden, zullen zij deze niet gebruiken.

Gelukkig zijn er aantal manieren om je website of ander digitaal product eenvoudig professioneel aan te kleden. Een van de tools die je hiermee enorm op weg kan helpen is de one.com websitebuilder Daarnaast kun je ook gebruikmaken van gratis foto- en videobewerkingssoftware zoals Canva en Pexels

Ook helpt het kiezen en gebruiken van het juiste CMS-systeem bij het bouwen van de perfecte website. Immers dienen gebruikers vliegensvlug binnen je site te kunnen navigeren en mogen zij nooit vast komen te zitten. 

Begin met op zoekmachineoptimalisatie
Hoewel het hebben van een mooie website een leuk beginpunt is van je digitale onderneming, zal je je op een gegeven moment ook bezig moeten gaan houden met zoekmachineoptimalisatie, ook wel afgekort tot SEO. Deze techniek zorgt ervoor dat jouw website of app hoger in Google komt te staan, waardoor deze meer verkeer en dus klanten zal genereren. 

Er zijn verschillende manieren van zoekmachineoptimalisatie, zoals bijvoorbeeld PPC, SEA en copy writing. Vooral dit laatste schijnt erg goed te helpen en omvat het omschrijven van siteteksten die voldoen aan gezochte sleutelwoorden van zoekmachinegebruikers.

Een andere goede manier van zoekmachineoptimalisatie in 2024 is het schrijven van zogenoemde guest posts. Deze artikelen die op gastbasis geschreven worden op andere websites zorgen ervoor dat zowel de site in kwestie als de site als waar het artikel geplaatst wordt, hoger komen te staan in Google. Kortom, een win-winsituatie voor beide partijen. 

Schrijf onvoorstelbaar mooie titels
Tegenwoordig loont het enorm om onvoorstelbaar mooie titels op te stellen en te voeren. Dit zal ervoor zorgen dat meer bezoekers doorklikken naar je belangrijke pagina’s en hier producten en/of diensten afnemen en je seo ten goede komen. Neem dus een keertje goed de tijd om voor je website te gaan zitten en bepaal wat voor tekst en afbeeldingen daarbij horen om deze zo goed mogelijk neer te zetten. Uiteraard kun je hiervoor de AI-tekstbewerker die meegeleverd komt met de site bouwer van one.com voor gebruiken.

Houd je code eenvoudig
Het zou zomaar eens kunnen dat je iemand anders even tijdelijk de controle over je website dient te geven om een bug op te sporen of update door te voeren. Het zou dan zomaar kunnen dat deze persoon even wat moet veranderen in de code van je website. Het loont in dit geval om je code zo eenvoudig mogelijk te houden. Op deze manier kan de andere persoon hier eenvoudig aanpassingen in maken en kun jij deze ook gemakkelijk terugvinden. 

Houd het evergreen
De laatste tip die onze internetexperts je willen meegeven is om de content op je website of binnen je app zo evergreen mogelijk te houden als mogelijk. Dit betekent dat je dus geen dingen op je site plaatst die slechts kort in de actualiteit blijven hangen, maar die ‘’langer houdtbaar’’ blijven. 

Op deze manier hoef je je website niet zo vaak te updaten en houdt je het ook zowel relevant als luchtig voor je publiek. One.com heeft hier gelukkig meer artikelen beschikbaar om je website zo goed mogelijk te beheren en het mooie is dat vele van deze artikelen geheel gratis toegankelijk zijn.