Fairphone kondigt een nieuwe versie van de Fairphone 5 aan met 6GB werkgeheugen en 128 GB aan intern geheugen. Verder biedt deze smartphone onder andere premium geluid, is hij gebruiksvriendelijk en ontworpen om lang mee te gaan mede dankzij de verwisselbare batterij.

Met de lancering van de meest betaalbare Fairphone 5 wil het bedrijf zijn impact vergroten door een breder publiek kennis te laten maken met een duurzame smartphone met lange levensduur. Zo biedt hij Android 14 met 5 OS-upgrades, 8 jaar software-ondersteuning en een verwisselbare batterij. Onderaan dit artikel vind je praktisch alle specificaties.
De nieuwe versie van de Fairphone 5 heeft ook een CO2-voetafdruk van 37 kg CO2e, de laagste in de industrie*. Met toekomstbestendige specificaties en Fairphone’s kenmerkende, gemakkelijk verwisselbare onderdelen, biedt het apparaat een verbeterde gebruikerservaring op alle vlakken.
Consumenten kunnen aldus Miquel Ballester (medeoprichter Fairphone) de nieuwe Fairphone 5 met vertrouwen kopen: "wetende dat het zowel een hoogwaardig apparaat is dat jaren meegaat, met Android 14 en een premium drievoudig 50 MP camerasysteem, alsook de laagste CO2-voetafdruk in de industrie heeft.”*

Prijs en beschikbaarheid
De 6GB+128GB editie van de Fairphone 5 is verkrijgbaar in mosgroen en matzwart op de Fairphone-website en bij geselecteerde partners, voor een adviesprijs van € 549,- en dat is 24% lager dan de originele 8GB-versie bij lancering. De 8GB+256GB editie van de Fairphone is nu verkrijgbaar voor € 629,-. Een mosgroene beschermhoes is ook beschikbaar op de Fairphone-website.

Specificaties en functies Fairphone 5 6GB + 128GB

Scherm
* 6,46inch OLED
* Corning Gorilla Glass 5
* Schermverversingssnelheid tot 90 Hz
* 1,07 miljard kleurendisplay
* 300 Hz touch-samplingfrequentie

Software
* Besturingssysteem: Android 14
* 8 jaar software-ondersteuning
* 5 OS-upgrades
* Vrijheid om een alternatief OS te installeren

Chipset
* Qualcomm QCM6490 (Octa Core)
* Qualcomm® Adreno™ 643 GPU

Hoofdcamera
50 MP Sony-sensor (IMX 800), Sensorsize 1/1.49”, diafragma ƒ/1.88, autofocus en optische beeldstabilisatie

Ultrabreed
50 MP Sony-sensor (IMX 858), sensorgrootte 1/2.51", diafragma ƒ/2.2, autofocus en macro-modus (2,5 cm), 121 graden FoV

Frontcamera
50 MP punch-hole camera, 90 graden FoV

Geheugen
128GB ROM UFS2.2 intern geheugen en 6GB RAM LPDDR4x

Modulair design
10 reserveonderdelen voor eenvoudige reparatie, beschikbaar in de webshop van Fairphone en via distributie in heel Europa

Batterij
4200mAh verwijderbare batterij

Netwerk
Dual SIM ondersteunt 4G en 5G (nanoSIM, eSIM)

Netwerk en connectiviteit
5G tot 2,3 Gbps
Dual SIM (nanoSIM + eSIM)
NFC, Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.2 LE
Aansluitingen en sensoren
USB-C (USB 3.0 en 30W opladen), gezichtsherkenning, vingerafdruksensor aan de zijkant

14 eerlijke materialen
Eerlijk gewonnen: wolfraam, lithium, Fairtrade goud, Fairmined credits voor goud en zilver, en credits voor eerlijk kobalt
Gerecycleerde materialen: aluminium, tin, zeldzame aardmetalen, nikkel, zink, koper, magnesium, indium en kunststoffen
Goede arbeidsomstandigheden
Leefbaar loon bonussen voor de mensen die de telefoon en belangrijke onderdelen hebben samengevoegd. Assemblagefabriek voldoet aan de strengste normen voor veilige en fatsoenlijke arbeidsomstandigheden (SA8000 & ISO45001)

*Gebaseerd op onze eigen beoordeling van openbaar beschikbare gegevens over toestellen die in de afgelopen twee jaar zijn uitgebracht.