Op de IFA in Berlijn presenteert ASUS nieuwe Zenbook- Vivobook- en ExpertBook-portfolio’s, allemaal voorzien van Intel Core Ultra (Serie 2)-processoren. De ASUS Zenbook- en Vivobook-modellen moeten draagbaarheid, lichte ontwerpen, stijlvolle designs en de beste AI-prestaties combineren.

Asus introduceert een volgende generatie ASUS Copilot+ PC's, uitgerust met de nieuwste Intel Core Ultra-processoren (Serie 2). Deze moeten opvallen door hun stijlvolle ontwerpen en ook hun prestaties om veeleisende AI-ervaringen te verwerken. Naast nieuwe Zenbook- en Vivobook-modellen heeft ASUS een nieuwe zakelijke laptop line-up onthuld.

De nieuwe ASUS AI PC's zijn verkrijgbaar in diverse formaten en binnen een breed prijsspectrum, zodat iedereen een AI PC vindt die bij diegene past. Dankzij een geïntegreerde NPU met maximaal 48 TOPS, bieden de laptops geavanceerde AI-mogelijkheden en ook ontvangen ze een gratis Copilot+-update [i] zodra deze beschikbaar is. De komende tijd lees je meer over deze Zenbook- en Vivobok-laptops.

Overigens presenteren praktisch alle computerfabrikanten hier nieuwe computers met Copilot+ PC's, maar zijn de meeste functies hiervan nog niet beschikbaar. Dat zal pas in het laatste kwartaal van dit jaar zijn, een Intel-man had het over november.

ExpertBook P-serie
Daarnaast breidt ASUS tijdens IFA 2024 zijn zakelijke laptop line-up uit met de Expertbook P-serie. De nieuwe Expertbook P1 en Expertbook 5 zijn bedoel voor hedendaagse professionals, ambitieuze ondernemers en thuiswerkers en moeten flexibiliteit, prestaties en beveiliging combineren om aan de veranderende behoeften van professionals te voldoen.
De ExpertBook P5 (P5405) is de eerste next-generation ASUS Copilot+ AI PC voor zakelijk gebruik. Dit flagshipmodel is ontworpen voor business owners voor de beste ervaring als het aankomt op productiviteit en mobiliteit. Dankzij het 14-inch 2.5K beeldscherm, de volgende generatie AI-functionaliteiten (mogelijk gemaakt door de Intel Core Ultra processor (Serie 2) met maximaal 48 NPU TIOS) en een volledig metalen ontwerp, biedt de ExpertBook B5 prestaties van het hoogste niveau en combineert het kracht met stijl. Dit model is ontworpen voor zakelijke gebruikers die op zoek zijn naar het beste van het beste. Daarnaast is er een gratis Copilot+-update onderweg, waardoor ExpertBook P5-gebruikers altijd voorlopers zijn.

Focus op groei
De ExpertBook P-serie wordt gecompleteerd door de ExpertBook P1 (P1403/P1503) en is ontworpen voor professionals en startups die behoefte hebben aan essentiële computing services om zich te ontwikkelen en te groeien. De ExpertBook P1 is verkrijgbaar in 14inch- en 15inch FHD-beeldschermopties en combineert prestaties met alledaagse functionaliteiten op een effectieve manier om met deze bedrijven mee te groeien. Alles is behuisd in een praktisch ontwerp dat bovendien budgetvriendelijker is, waardoor dit model toegankelijker is om te implementeren binnen de gehele organisatie.
ExpertBook P1-laptops beschikken maximaal over een 13th Gen Intel Core i7-processor met maximaal 1 TB-opslag met dual-SSD RAID-ondersteuning om razendsnel te functioneren. Ook maken ze gebruik van een ingebouwde vingerafdruksensor en een TPM 2.0 chip 3 om privacy-gerelateerde en businessdata te beschermen.

De prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

De prijzen en beschikbaarheid zijn nog onbekend.