GoPro heeft 2 nieuwe GoPro-camera's aangekondigd. De high-end HERO13 Black met zijn HB-serie lenzen, en de Hero als de kleinste eenvoudigste 4K-camera.

De HERO13 Black heeft een magnetische bevestiging, GPS, uitgebreide stroomvoorziening en vier verwisselbare HB-serie lenzen met automatische detectie om de juiste instellingen te bieden voor het vastleggen van: Ultra Wide POV, Macro met variabele focus, Anamorfische cinematografie en Smart Motion Blur met ND-filters. De nieuwe HERO weegt 86 gram en is de kleinste HERO ooit met een scherm, die ultra-hoge 4K-resolutie combineert met een vereenvoudigde gebruikersinterface in een robuuste GoPro-behuizing tegen een zeer scherpe prijs.

"De twee nieuwe GoPro-camera's van dit jaar zijn geïnspireerd op en gebouwd voor de GoPro-community", zegt GoPro-oprichter en CEO Nicholas Woodman. "De HERO13 Black heeft vier nieuwe verwisselbare lensmods die door HERO13 automatisch worden gedetecteerd en aangepast, magnetische bevestiging, GPS, en een krachtigere batterij die langere gebruikstijden en verbeterde thermische prestaties biedt. En dan is er de HERO, de kleinste en lichtste 4K GoPro ooit met een scherm, die zowel nieuwe als ervaren gebruikers zal aanspreken met zijn robuuste, ultralichte ontwerp en indrukwekkende 4K-beeldkwaliteit."

Bekijk hier de lanceringsvideo van de GoPro Hero 13 Black 

Prijs en beschikbaarheid
De GoPro HERO 13 Black is verkrijgbaar vanaf 10 september met een adviesprijs van € 449,-; de GoPro HERO is verkrijgbaar vanaf 22 september voor een adviesprijs van € 229,-.