Starten als zelfstandige was nog nooit zo gemakkelijk. Online kun je je in een paar klikken aanmelden bij de Kamer van Koophandel, en een bankrekening openen is ook al geen complexe taak meer. Het is dan ook heerlijk om dit te doen, al is het in eerste instantie alleen al naast je huidige werk. Voor je het weet heb je de wind in de zeilen en ga je als een speer. Maar dat het zijn van ZZP’er alleen maar lang leve de lol is, dat is een vooroordeel. Je zult ook zeker hard moeten werken en een aantal zaken moeten aanschaffen. Welke dat zijn? Lees hier de techmiddelen die onmisbaar zijn als ondernemer.

1.    Altijd bereikbaar met de nieuwe iPhone 16

Een beetje ondernemer heeft nogal ruime openingstijden. Sterker nog; bij sommige mensen zitten daar geen begin- en eindtijd aan. Dat laatste is wellicht ook niet altijd verstandig, maar wanneer je altijd bereikbaar bent is het wel aan te raden om dit ook te doen vanaf spullen die fijn en efficiënt werken. Als ondernemer is het daarom een goed idee in het beste van het beste te investeren en de iPhone 16 Pro te kopen bij Odido. Een telefoon die in september 2024 door Apple gelanceerd wordt en echt het fenomenaal is. Van de camera tot het besturingssysteem, deze telefoon kent zijn weerga niet. En wil je als ondernemer écht het allerbeste, dan is de iPhone 16 Pro Max echt een hele goede keuze. Deze heeft het grootste scherm, het meeste geheugen en heeft een titanium behulzing. 

2.    De laptop blijft onmisbaar 

Natuurlijk kun je veel op je telefoon, maar toch is een laptop ook nog altijd onmisbaar. Wanneer je deze niet hebt, zul je merken bij zaken als het doen van belastingaangifte en de overige boekhoudkundige zaken dat je hem toch wel gaat missen. Een laptop is dan weer handiger dan een desktop omdat deze mee te nemen is naar een eventuele klant. Maar denk niet dat je hem niet nodig hebt. Vroeg of laat ga je hem toch zeker nodig hebben. 

3.    Weet waar je spullen zijn met trackers 

Als privé persoon ben je liever je spullen niet kwijt, maar professioneel gezien al helemaal niet. Voor je het weet liggen gevoelige gegevens op straat, of ben je je hele klantenbestand kwijt. Het is dan ook aan te raden om hier de technologie voor je te laten werken en veel gebruik te maken van trackers. Deze kunnen exact bijhouden waar iets zich bevindt en hoe je het snel weer terugkrijgt. Stop standaard een tracker in je tas en je zult nooit meer een hartverzakking krijgen wanneer je deze even kwijt bent. Je kunt trackers eenvoudig koppelen aan je telefoon en zo kun je alles weer opsporen wat je kwijt bent. Ook bij sleutels is dit een enorme aanrader. 

Kortom, laat technologie letterlijk voor je werken als ondernemer. Investeer hierin en je zult zien dat het zich dubbel en dwars weer terugbetaalt. Het zijn van ondernemer is ontzettend leuk en aan te raden, maar het is niet geheel zonder verantwoordelijkheden en investeringen. Maar uiteindelijk zul je deze ongetwijfeld weer terugverdienen met het werk wat jij levert.  

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met odido.nl