De geheel nieuw ontworpen Galaxy Fit3 fitnesstracker moet gebruikers helpen slimmer te trainen en hun gezondheid beter te begrijpen. Lees hier wat deze fitnesstracker allemaal kan.

Samsung heeft op 23 september 2024 de Galaxy Fit3 [1] gelanceerd. Deze nieuwe fitnesstracker moet volgens Samsung iedereen inspireren om zich op zijn best te voelen en een gezondere levensstijl aan te nemen. De Galaxy Fit3 heeft een aluminium behuizing met een breder display, waarmee gebruikers hun gezondheids- en wellnessgegevens kunnen monitoren — van dagelijkse workouts tot rustige slaappatronen — rechtstreeks vanaf hun pols en op elk moment.

Duurzame compacte tracker met groter display
De Galaxy Fit3 heeft een aluminium behuizing en een 1,6inch display, dat 45% breder is dan dat van het vorige model [2]. Zodoende kunnen gebruikers gemakkelijker in één oogopslag gedetailleerde informatie bekijken. Bovendien is het horloge erg licht en slank met een comfortabele pasvorm, waardoor het heel geschikt is voor dagelijks gebruik, de klok rond. Dankzij de lange batterijduur (tot 13 dagen) kunnen gebruikers de Galaxy Fit3 in hun eigen levensstijl integreren [3]. Ze kunnen hun tracker personaliseren en stijlvoller maken door hun favoriete wijzerplaat te kiezen uit meer dan 100 vooraf ingestelde opties [4] of hun eigen foto’s als achtergrond te gebruiken. Daarnaast kunnen gebruikers ook bandjes [5] mixen en matchen, als aanvulling op hun eigen stijl en dagelijkse routines, met één druk op de knop.

Houd dag en nacht je gezondheidsgegevens in de gaten [6]
Samsung geeft gebruikers inzicht in hun slaappatronen en helpt gezondere gewoonten op te bouwen met behulp van geavanceerde slaapmonitoringtools [7]. Deze prioriteit komt terug in de Galaxy Fit3. Gebruikers kunnen hun Galaxy Fit3 de hele nacht lang comfortabel dragen, terwijl het horloge hun slaappatronen volgt. De wearable detecteert zelfs gesnurk [8] en controleert het zuurstofgehalte in het bloed [9] voor meer gedetailleerde metingen. Op basis van individuele slaappatronen biedt de Galaxy Fit3 gebruikers gepersonaliseerde slaapcoaching [10] met zinvolle inzichten die hen helpen hun slaap intuïtiever te begrijpen, zodat ze positieve veranderingen in hun leven kunnen doorvoeren.
Overdag kunnen gebruikers met de Galaxy Fit3 hun dagelijkse activiteiten in de gaten houden. Gebruikers kunnen altijd en overal meer dan 100 soorten workouts bijhouden en hun trainingsgegevens eenvoudig bekijken, zodat ze gemotiveerd blijven om hun doelen te bereiken. [11] De Galaxy Fit3 heeft een 5ATM-classificatie en een IP68-classificatie voor water- en stofbestendigheid [12]. Dit betekent dat gebruikers ook buiten activiteiten kunnen uitoefenen in zeer uiteenlopende omgevingen. De Galaxy Fit3 biedt gebruikers een nog beter inzicht in hun algehele gezondheid, door gezondheidsgegevens te delen zoals hun hartslag [13] en stressniveaus.

Blijf veilig [14] en verbonden in het Galaxy-ecosysteem
Een aantal nieuwe veiligheidsfuncties, zoals valdetectie en Emergency SOS, zijn toegevoegd aan de Galaxy Fit3. Wanneer een abnormale val wordt gedetecteerd, geeft de Galaxy Fit3 gebruikers de optie om meteen de hulpdiensten te bellen, zodat ze tijdig medische hulp krijgen. In geval van nood kunnen gebruikers onmiddellijk een SOS-bericht verzenden door vijf keer op de knop aan de zijkant te drukken.
De gebruikers van de Galaxy Fit3 hebben ook toegang tot een breed scala aan mogelijkheden binnen het verbonden Samsung Galaxy-ecosysteem, voor een verbeterde wearable-ervaring. Met de Galaxy Fit3 hebben gebruikers een controller om hun pols die kan worden gebruikt als afstandsbediening voor de camera van hun smartphone bij het maken van foto’s en het instellen van timers met Camera Remote [15]. Bovendien kan hij ook worden gebruikt voor het afspelen en bedienen van allerlei media op hun gekoppelde apparaat. Verder kunnen gebruikers, wanneer ze niet gestoord willen worden of zich willen klaarmaken om naar bed te gaan, automatisch modi [16] synchroniseren tussen hun Galaxy Fit3 en gekoppelde smartphone. Als een smartphone zoekraakt, kunnen gebruikers deze eenvoudig terugvinden met de “Find My Phone”-functie op de Galaxy Fit3, of omgekeerd. [17]

 

Galaxy Fit3

Materiaal &

Kleur

Aluminium behuizing met Sport Band,

Gray, Silver, Pink Gold

Afmetingen
& Gewicht

42,9 × 28,8 × 9,9mm, 18,5g [19]

Display

1,6-inch (40,0 mm), 256×402 AMOLED

Geheugen
& Opslag

16 MB + 256 MB

Batterij (normaal)

Tot 13 dagen, 208mAh

Opladen

Opladen op basis van POGO (pin + magneet)

Besturingssysteem

RTOS

Sensoren

Accelerometer, Gyroscoop, Optische Hartslagsensor, Barometer, Lichtsensor

Connectiviteit

Bluetooth

Duurzaamheid

5ATM + IP68

Compatibiliteit

Android 10.0 of hoger en met meer dan 1,5 GB geheugen

Prijs, kleuren en beschikbaarheid [18]
De Galaxy Fit3 is vanaf 23 september beschikbaar in Nederland voor € 65,-. Verkrijgbaar in drie kleuropties, waaronder Gray, Silver en Pink Gold. Voor meer informatie over de Galaxy Fit3, ga naar: https://www.samsung.com/nl/watches/galaxy-fit/galaxy-fit3-pink-gold-bluetooth-sm-r390nidaeub/

________________________________________
[1] De beschikbaarheid kan verschillen afhankelijk van de markt, het model en de gekoppelde smartphone. Alle functionaliteiten, functies, specificaties en andere productinformatie in dit document, inclusief maar niet beperkt tot de voordelen, het ontwerp, de prijs, de onderdelen, de prestaties, de beschikbaarheid en de mogelijkheden van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. De Galaxy Fit3 moet worden gekoppeld met een smartphone met Android 10.0 of hoger en minimaal 1,5 GB geheugen. Om de Galaxy Fit3 te kunnen gebruiken, moet er op een gekoppelde smartphone een Samsung-account geregistreerd zijn.
[2] Vergeleken met de Galaxy Fit2. De schermgrootte is diagonaal gemeten als een volledige rechthoek, zonder rekening te houden met de afgeronde hoeken.
[3]De batterijduur is gebaseerd op de resultaten uit interne laboratoriumtests door Samsung voor typische gebruikspatronen, waarbij de Galaxy Fit3 via Bluetooth gekoppeld was met een Galaxy smartphone, met 52 meldingen, 4 minuten berichten controleren, 9 minuten tijdcontroles en 30 minuten workouts over een periode van 24 uur. Het is een gesimuleerde waarde van het totale batterijverbruik, gemeten door analyse van normale gebruikspatronen en de benodigde stroomsterkte voor elke functie met de tijdsduur van elke functie. Getest met resultaten van een prerelease-versie van het apparaat. De daadwerkelijke batterijduur kan afwijken afhankelijk van de kwaliteit van de Bluetooth-verbinding, configuratie, instellingen, signaalsterkte, omgevingsgeluid, gebruik en toestand van het apparaat en vele andere factoren.
[4] De beschikbaarheid van wijzerplaten kan per markt of apparaatmodel verschillen.
[5] De beschikbaarheid van horlogebandjes kan per markt verschillen. De horlogebandjes worden los verkocht, behalve de meegeleverde band.
[6] Uitsluitend bedoeld voor algemene wellness- en sportdoeleinden. Niet bedoeld om te worden gebruikt voor de opsporing, diagnose, behandeling of monitoring van een medische aandoening of ziekte. Informatie over gezondheid die toegankelijk is via het apparaat en/of de applicatie mag niet als medisch advies worden beschouwd. Gebruikers moeten medisch advies inwinnen bij een arts. Bepaalde functies kunnen verschillen per markt, provider of het gekoppelde apparaat.
[7] De slaapfuncties zijn enkel bedoeld voor algemene wellnesss- en sportdoeleinden. De metingen zijn alleen bedoeld als persoonlijke referentie. Raadpleeg een arts voor advies. Voor deze functies is de Samsung Health-app versie 6.26 of hoger nodig. De beschikbare slaapfuncties kunnen per markt, provider, gekoppeld apparaat en versie van de Samsung Health-app verschillen.
[8] Voor de snurkdetectie is de microfoon nodig van een met Bluetooth gekoppelde Galaxy smartphone. Om de functie te kunnen gebruiken moet de smartphone zich dicht bij de gebruiker bevinden.
[9] De beschikbaarheid van de bloedzuurstofgehalte-functie kan per markt verschillen.
[10] Vereist slaapgegevens van ten minste 7 dagen, waaronder 2 vrije dagen.
[11] De beschikbaarheid van de functies kan verschillen per markt, provider en gekoppeld apparaat.
[12]De Galaxy Fit3 is waterdicht tot op 50 meter diepte gedurende 10 minuten volgens de 5ATM-rating. Hij is niet geschikt om mee te duiken of voor watersporten onder hoge druk. Als het apparaat of je handen nat zijn, moeten ze voor gebruik goed worden afgedroogd. De Galaxy Fit3 biedt bescherming (IP68) tegen stof en zoet water tot ten hoogste 1,5 meter gedurende maximaal 30 minuten. Niet aanbevolen voor gebruik op het strand of bij het zwembad. De water- en stofbestendigheid van het apparaat is niet permanent en kan na verloop van tijd afnemen door normale slijtage. De stofbestendigheid werd getest onder laboratoriumomstandigheden door een externe partij: In een testkamer waarin het apparaat was geplaatst werd gedurende 2 uur 2 kg talkpoeder (max. diameter 0,05 mm) per kubieke meter geblazen (de luchtdruk in het apparaat was lager dan de omgevingslucht). IP6X-classificatie. De stofbestendigheid kan verschillen afhankelijk van de werkelijke gebruiksomstandigheden.
[13] De hartslagfuncties zijn enkel bedoeld voor algemene wellnesss- en sportdoeleinden. Niet bedoeld om te worden gebruikt voor de opsporing, diagnose, behandeling of monitoring van een medische aandoening of ziekte. Informatie over gezondheid die toegankelijk is via het apparaat en de applicatie mag niet worden beschouwd als medisch advies. Gebruikers moeten medisch advies inwinnen bij een arts.
[14] Beschikbaarheid kan per markt verschillen. Om deze functie op de Galaxy Fit3 te kunnen gebruiken moeten in de Galaxy Wearable-app op de Galaxy-smartphone van de gebruiker de valdetectie- en noodoproepfuncties worden ingeschakeld. Om een contactpersoon voor noodgevallen te waarschuwen, is een netwerkverbinding vereist. De nauwkeurigheid van de GPS kan worden beïnvloed door belemmeringen van het satellietsignaal, zoals gebouwen. De beschikbaarheid van de functies kan verschillen per markt, softwareversie en omgeving.
[15] Camera Remote is alleen beschikbaar op de Galaxy Fit3 in combinatie met Galaxy-smartphones met One UI 6.0 of hoger en vereist de fotomodus in de vooraf geïnstalleerde Galaxy Camera-app op de Galaxy-smartphones.
[16] Beperkt tot de slaapmodus en niet storen-modus. De beschikbaarheid kan per gekoppelde smartphone verschillen.
[17] Om de “Find My Phone”-functie te kunnen gebruiken moeten apparaten zich binnen Bluetooth-bereik bevinden. De afstand kan verschillen afhankelijk van de omgeving en het apparaat. De beschikbaarheid van deze functie kan per markt of gekoppelde smartphone verschillen.
[18] De beschikbaarheid kan per markt of provider verschillen. De beschikbare kleuren en bandjes kunnen per markt of provider verschillen.
[19] Gemeten zonder het gewicht van het bandje. Het opgegeven gewicht betreft alleen de behuizing.
________________________________________