Philips TV introduceert een nieuwe premium oled-tv in Nederland en België. AI en slimme technologie moeten van de Philips OLED+959 Ambilight TV een zeer geavanceerde thuisbioscoop maken, waaronder Ambilight plus.

Tijdens een persevent in Londen van TP-Vision, het bedrijf achter Philips/Ambilight tv's, werd de Philips OLED+959 Ambilight tv getoond. PC-Active was ook uitgenodigd en kreeg zo een mooi kijkje in de keuken van deze tv. De locatie van het persevent was ook top: de befaamde Abbey Road Studios, bekend van The Beatles, maar ook honderden andere muzikanten/bands als Pink Floyd namen en nemen hier hun muziek op. Bovendien wordt heel veel bekende filmmuziek in de studio's van Abbey Road Studio's opgenomen, zoals muziek van Star Wars, Lord of the Rings, Indiana Jones, Harry Potter etc.

Philips OLED+959 Ambilight tv belangrijkste kenmerken
• De premium OLED tv is in oktober gepresenteerd tijdens de viering van het 20-jarige bestaan van Ambilight en medio oktober beschikbaar in de winkels. Het product is voorzien van de laatste AI en slimme technologie en beschikbaar in 65 inch beeldmaat.
• De OLED+ tv combineert de nieuwe 8e generatie P5 AI Dual Engine-processor met een META 2.0 OLED-paneel, het nieuwe Ambilight plus-systeem en het geïntegreerde geluidssysteem van Bowers & Wilkins.
• Ambilight plus is de afgelopen jaren ontwikkeld door de tech-experts van het Innovation Site in Gent en biedt een dynamischer, hogere resolutie versie van de bekende licht-halo op de muur achter het scherm. Het Ambilight-systeem kent op maat gemaakte lichtmodules en lenzen voor een uniek multidimensionaal effect.
• Ambient Intelligence V3 optimaliseert HDR-prestaties voor heldere kijkomstandigheden, terwijl de creatieve intentie van de regisseur behouden blijft in donkere ruimtes.
• Unieke AI Sports Optimalisatie detecteert automatisch sport- en voetbalinhoud en biedt geoptimaliseerde bewegingsinstellingen specifiek voor deze sport.
• Een vernieuwde Game Bar stelt gamers in staat om, via een menu, snel en zonder de game af te breken hun instellingen te verbeteren, aan te passen en te monitoren. Dit is inclusief de MEMC-functie voor bewegingsverbetering en 144Hz VRR (Variable Refresh Rate) voor de Dolby Vision Gaming-modus.
• De OLED tv bezit een discreet geïntegreerd Bowers & Wilkins-geluidssysteem met speakers gepositioneerd onder, rondom en in het scherm. Het geavanceerde systeem levert 5.1.2 audioprestaties met 18 speciaal ontwikkelde drivers en 102W versterking.
• Verbeterde connectiviteit met compatibiliteit voor Matter en Control 4 zorgt voor naadloze aansluiting met andere Smart Home apparaten.
• De OLED+959 draait op de nieuwste versie van Google TV OS.

Slimme lichtsensor past helderheid, gamma- en kleurrespons real-time aan
Ambient Intelligence V3 biedt optimalisatie van HDR op basis van omgevingslicht, werkend in harmonie met de HDR Advanced-functie om de HDR-prestaties te monitoren en aan te passen. De slimme technologie maakt gebruik van een lichtsensor in de tv die op basis van kleurtemperatuur van de ruimte de instellingen optimaliseert. Op basis van het geanalyseerde omgevingslicht worden aanpassingen op het gebied van helderheid, gamma- en kleurrespons real-time aangepast. Dit zorgt dat de opvallende HDR-prestaties behouden blijven bij heldere kijkomstandigheden, maar ook in donkere ruimtes.
Ambient Intelligence V3 verhoogt het contrast in realtime om beter aan te sluiten bij het lichtniveau van de weergave voor donkere scènes of om clipping in zeer heldere scènes te verminderen.

Nieuwe algoritmes in P5 AI Dual Engine
AI Machine Sharpness V2 maakt gebruik van nieuwe algoritmes en de extra kracht van de nieuwe dubbele chip P5 AI om gedetailleerdere en heel realistische beelden te creëren. Het nieuwe Smart Bit Enhancement V3-algoritme vergroot 8-bit video naar bijna 14-bit precisie om banding in laagwaardige grijze gebieden op te lossen zonder details te verliezen in andere delen van het beeld.
Een nieuwe AI Sports Optimization-functie detecteert automatisch sport- en voetbalinhoud en biedt een speciale bewegingsinstelling die opvallende scherpte en vloeiende bewegingen garandeert, specifiek geoptimaliseerd voor de sport.

Piekhelderheid-record voor OLED-technologie – 3000 nits
Het META 2.0-paneel bevat Micro Lens Array Plus-technologie met verbeterde lichtrendementen, dankzij geoptimaliseerde hoeken en krommingen van de MLA-lenzen. De nieuwe META Multi Booster-algoritme verhoogt de piekhelderheid tot 3000 nits, een nieuw record voor OLED-technologie.
Het META 2.0 Multi Booster-algoritme omvat ook een Detail Enhancer om de beeldkwaliteit in zeer lage grijswaarden te optimaliseren, waardoor HDR-prestaties voor zowel helder als donker beeld worden geoptimaliseerd.

Ambilight plus: bedacht en ontwikkeld in de Benelux
De kijkervaring wordt verder verbeterd door het in Gent ontwikkelde Ambilight plus-systeem. Meerdere koepelvormige lenzen zijn toegevoegd aan de individuele kleur-leds aan de achterzijde.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Philips OLED959 Ambilight TV Ambilight plus


Ambilight plus kan daarmee nauwkeuriger bewegingen volgen binnen het schermbeeld en vergroot het aantal zones tot 192 om een dynamischer, hogere resolutie halo te creëren. Ambilight plus kan vervolgens ook tot vier verschillende halo’s op verschillende dieptes projecteren, wat zorgt voor een uniek multidimensionaal effect.

Betere gaming-ervaring door geavanceerde techniek
De Philips OLED+959 biedt een gaming-ervaring op premium niveau met een verbeterde Game Bar. Gamers kunnen snel hun instellingen aanpassen, verbeteren en monitoren. Het aantal unieke beeldverbeteringen is verhoogd van drie naar vijf, waarbij de OLED+959 een Center Zoom en Edge Enhancer toevoegt aan de Cross Hair, Shadow Enhancer en Colour Filter die op andere premium Philips-tv’s te vinden zijn.
De OLED+959 biedt een low latency van slechts 5 ms bij een 120Hz-ingang en 13ms bij een 60Hz-ingang. MEMC stelt gamers in staat de Smooth Motion-optie in te schakelen voor vloeiende bewegingen met minimale latency (latentie), teruggebracht van 200 ms naar 31 ms.

5.1.2-geluidssysteem van Britse Bowers & Wilkins
Uiteraard biedt de OLED+959 als meest premium model binnen de Philips range ook toonaangevende tv-geluidskwaliteit dankzij een nieuw geïntegreerd 5.1.2-geluidssysteem. Het Bowers & Wilkins-audio-ingenieursteam heeft zijn expertise ingezet om premiumgeluid te creëren vanuit compacte ruimtes rondom en in het scherm, met in totaal 18 drivers zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Voor kijkers die nog dieper basgeluid wensen, biedt de OLED+959 de optie om een externe subwoofer aan te sluiten.

Kenmerkend Europees Design uit Amsterdam
De OLED+959 blinkt ook qua design uitzonderlijk uit, met het beste van Europees design van het eigen designteam in Amsterdam (Amsterdam Design Office). Het slanke toestel kan zowel aan de muur worden gemonteerd als op een minimalistische, middengrijze aluminium en stalen standaard worden geplaatst.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Philips OLED959 Ambilight TV design

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf half oktober is de Philips OLED+959 te koop; de prijs is nog niet beschikbaar.