Als business partner speel je een belangrijke rol in het wel en wee van diverse ondernemingen. Het is belangrijk dat je als business partner van vele aspecten op de hoogte bent. Nog belangrijker is dat je diverse diensten kunt bieden. Diensten die je elders niet kunt verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van verbindingen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Pocos (Sewan Groupe). Zij bieden connectiviteit op alle vlakken aan en met behulp van business partners komt dit uiteindelijk terecht bij de eindconsument.

Goede connectiviteit is in de huidige moderne tijd belangrijker dan ooit geworden. Mensen willen met elkaar in verbinding staan. Ze willen korte lijntjes houden met bedrijven en op elk moment in staat zijn om het contact te leggen en te behouden. Een stabiele verbinding betekent ook dat er back-upplannen gemaakt moeten worden. Zo zien we steeds vaker dat bedrijven verbindingen dubbel uitvoeren en ook op andere manieren invullen. Bijvoorbeeld werkend via de cloud en door te kiezen voor hybride oplossingen om de totale digitale infrastructuur te verbeteren.

Als IT reseller moet je hierop berekend zijn. Hieronder leggen we uit waarom.

Totaal oplossing leveren
De belangrijkste redenen om ook verbindingen te verkopen is omdat je op die manier een totaaloplossing kunt bieden voor de klant. Denk bijvoorbeeld aan hosted telefonie middels 3cx. Dit systeem wordt wereldwijd steeds populairder en weet steeds meer bedrijven te helpen om de connectiviteit te verbeteren. Bovendien is het eenvoudig te installeren en biedt het ongelooflijk veel andere voordelen. Hierdoor zorg je zelf ook voor een hogere klanttevredenheid. Jij bent immers het aanspreekpunt van het bedrijf. Zij vragen jou om advies en hulp om hun eigen diensten en producten en het contact met de klant te verbeteren. Connectiviteit is het fundament voor al het contact met de klant. Als je partner wordt van bijvoorbeeld Pocos, dan ben je in staat om deze extra service te bieden. Bovendien heb jij alles volledig in eigen beheer. Je kunt bijvoorbeeld ook de verbindingen monitoren in een persoonlijk programma. Hierdoor ben je veel meer in controle dan wanneer je klant besluit om de verbindingen bij een andere partij te kopen.

Laat je duidelijk informeren over de mogelijkheden
Ben je werkzaam als business partner en overweeg je om verbindingen te verkopen? Maar ben je nog niet geheel overtuigd of heb je simpelweg geen idee waar te beginnen? Dan is het slim om contact op te nemen met een partnerbedrijf en te onderzoeken wat er precies mogelijk is. Het is bovenal belangrijk dat jij ook meer kennis opdoet over de verschillende verbindingen en welke rol deze kunnen spelen binnen een bedrijf. Zo weet je precies hoe je een plan op maat kunt maken voor de klant. Bovendien ben je zo beter in staat om dit te monitoren en te ontdekken wat de beste optie is. Dat vergt dus wel het verkrijgen van meer inzicht. Daarom is het belangrijk om een deskundig partnerbedrijf in te schakelen. Zo ben jij in staat om op de juiste manier een totaal oplossing te bieden.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met pocos.nl

pocos.nl