Google staat op 22 oktober voor de rechter vanwege het schenden van privacy. In Amsterdam vindt de eerste zitting plaats in de rechtszaak van Stichting Bescherming Privacybelangen tegen Google en ook jij kunt je aanmelden voor een schadevergoeding.

Op 22 oktober staat Google voor de rechter. Dan vindt namelijk de eerste zitting plaats in de rechtszaak van Stichting Bescherming Privacybelangen tegen Google wegens grootschalige privacyschendingen.

Ada van der Veer, voorzitter van Stichting Bescherming Privacybelangen, vindt dat de eerste zitting een mijlpaal is in de rechtszaak tegen Google: “De rechtbank zal beoordelen of wij de belangen van miljoenen gedupeerden in Nederland mag behartigen. Het is een belangrijke stap op weg naar een fundamentele verandering in de manier waarop Google omgaat met de persoonsgegevens van consumenten. En een belangrijke stap op weg naar compensatie. Tegelijkertijd is het frustrerend dat het morgen alleen gaat over de vraag of de Stichting geschikt is, terwijl Google nog iedere dag de privacy rechten van de miljoenen Nederlanders blijft schenden.”

Waarom deze rechtszaak?
In mei 2023 startten de Stichting Bescherming Privacybelangen en de Consumentenbond hun actie tegen Google. Zij zeggen dat Google illegaal gegevens verzamelt en verwerkt voor hun eigen winst en willen dat Google daarmee stopt. Ook willen zij dat Google een schadevergoeding betaalt aan Google-gebruikers voor de langdurige en systematische privacyschendingen.

Aanmelden voor schadevergoeding
De Stichting Bescherming Privacybelangen eist € 750,- voor gebruikers van Google die daar een product of dienst hebben gebruikt. Wil je je aanmelden voor een schadevergoeding? Ga dan naar https://www.claimservice.nl/googleclaim/ en meld je met je gegevens aan. Natuurlijk is er geen garantie dat je een schadevergoeding krijgt.