Als je de intentie hebt een Wordpress-website te beginnen, is het zaak stap voor stap te werk te gaan. Lees hier het stappenplan.
Wil je je eigen Wordpress-website beginnen, dan moet je van begin af aan goed en slim te werk gaan. De eerste stap is om een domeinnaam vast te leggen, een unieke naam voor je website. Je kunt kiezen uit honderden extensies waarvan de .nl-, .com- en .eu-extensies de meest populaire zijn.
Duizenden thema’s beschikbaar in het dashboard van Wordpress
De domeinnaam moet sterk zijn, moet klinken als een klok en een naam hebben die blijven hangen. Heb je een naam vastgelegd? Dan kies je daarna een thema voor je website. In het dashboard van WordPress vind je duizenden thema’s. Het thema bepaalt voor een belangrijk deel het uiterlijk van je website. Vervolgens maak je nieuwe pagina’s aan en voeg je foto’s en teksten toe en voor je het weet, is je website helemaal klaar. Gaat jouw website goed lopen en ga je er geld mee verdienen? Misschien moet je dan een bedrijfsnaam verzinnen en een eigen bedrijf starten.
Hosting staat voor snelheid en veiligheid
Kies je voor een Wordpress-website, dan krijg je een SSL-certificaat bij je webhostingpakket. Bovendien staat hosting van WordPress vooral voor snelheid, want de vaart waarmee nieuwe websites geleverd kunnen worden, is indrukwekkend. Daarnaast staat veiligheid voorop. Met behulp van een Linux-container en een centrale firewall ben je verzekerd van de best mogelijke beveiliging. Voor optimale verdeling van verkeer is gekozen voor load balancers. Is Wordpress-webhosting duur? Dat valt reuze mee! Wel kun je stellen dat de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend is. De kosten voor webhosting vind je hier. Bovendien is de prijs afhankelijk van welk pakket je neemt. Zo kost hosting met honderd databases, onbeperkt e-mailadressen, 100 GB aan dataopslag en onbeperkt dataverkeer je slechts tien euro (12,10 euro inclusief btw) per maand. En dan worden er ook nog eens automatisch back-ups gemaakt.
Elke dag een back-up van je volledige pakket
Elke dag opnieuw wordt een back-up gemaakt van het volledige pakket. Je kunt met behulp van je controlepaneel ook nog eens tien dagen terug in de tijd. Via datzelfde controlepaneel kun je ook de statistieken van je site inzien. Met behulp van SFTP is het bovendien mogelijk om je websites vanuit elke plaats te beheren. Tot slot beschik je uiteraard steeds over de nieuwste en meest veilige versie.
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met TransIP