Bitdefender Mobile Security bestaat uit meerdere onderdelen, verspreid over de categorieën Beveiliging, Prestatie en Privacy.

Dennis Gandasoebrata

bitdefender 2

Mogelijk ken je Bitdefender al van de wachtwoordmanager, waarvan er verschillende versies beschikbaar zijn. De makers hebben ook een veiligheidsapp in het assortiment, onder de noemer Bitdefender Mobile Security for Android. De app werkt op basis van een abonnementsmodel: je betaalt jaarlijks zo’n 15 euro voor de bescherming.

Bitdefender Mobile Security bestaat uit meerdere onderdelen, verspreid over de categorieën Beveiliging, Prestatie en Privacy. Op het gebied van beveiliging biedt de app onder meer een malware-scanner die op zoek gaat naar kwaadaardige code. Bovendien wordt elke app automatisch gecontroleerd wanneer je deze installeert, maar heb je ook de mogelijkheid om handmatig het toestel te controleren. Ook vinden we App Anomaly Detection in het pakket. Vertoont een app verdacht gedrag (dat zich mogelijk pas na een tijdje manifesteert), dan zal Mobile Security ook ingrijpen. Daarnaast hebben de makers aandacht besteed aan voorlichting over het veilig gebruiken van apparaten. Zo is er de Bitdefender Autopilot: deze geeft je inzichten over de beveiligingsstatus en kan adviezen geven om de beveiliging (en prestaties) van het systeem verder te verbeteren. Op het gebied van privacy vinden we een ingebouwde VPN-dienst, maar ook App Lock, waarmee je apps kunt vergrendelen met een pincode en apps alleen maar kunt gebruiken in combinatie met een betrouwbaar wifi-netwerk.

 

Product: Bitdefender Mobile Security

4 sterren

Prijs: € 15,- (jaarlijks)
Systeemeisen: Android 5.0+
Taal: Nederlands, Engels