Met de Persoonlijke kluis (in het Engels: Personal Vault) kun je een deel van je bestanden achter een extra beveiligingslaag plaatsen.

Dennis Gandasoebrata

persoonlijke kluis 2

Ook OneDrive draagt een steentje bij aan een veiliger gebruik van je de mobiele apparaten. Met de Persoonlijke kluis (in het Engels: Personal Vault) kun je een deel van je bestanden achter een extra beveiligingslaag plaatsen.

Zelf geven de makers aan dat de kluis zich goed leent voor het opslaan van bijvoorbeeld je paspoort, rijbewijs en andere kostbare documenten. Uiteraard kun je hier bijvoorbeeld ook foto’s en andere items in plaatsen die je liever extra beveiligt. De kluis kun je vervolgens op verschillende manieren ontgrendelen. Zo kun je gebruikmaken van een vingerafdruk, gezichtsherkenning en een sms-code. Na een korte tijd van inactiviteit wordt de kluis weer vergrendeld. Je kunt eenvoudig bestaande bestanden aan de kluis toevoegen, maar ook nieuwe items direct toekennen aan de opslag. Als je gebruikmaakt van de mobiele app van OneDrive, is het bijvoorbeeld mogelijk om documenten te scannen of te fotograferen vanuit de app en deze direct door te zetten naar de kluis. De beveiligde opslag is vervolgens beschikbaar op alle apparaten waarop je OneDrive gebruikt. Zo kun je de kluis ook openen via een Windows-computer en de webbrowser. Om de kluis te activeren, maak je gebruik van de stappen in de app.

 


Product: OneDrive Persoonlijke kluis  www.onedrive.com

4 sterren

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 6.0+, iOS 16.0+
Taal: Nederlands, Engels