De app KopieID bestaat uit een aantal stappen waarmee je je identiteitsgegevens veilig kunt delen.

Dennis Gandasoebrata

kopie id 2

Word je gevraagd om een kopie van een identiteitsbewijs, bijvoorbeeld bij het openen van een bankrekening of het aangaan van een nieuw contract? Het is belangrijk dat je deze gegevens op een veilige manier verstuurt. Het maken van een foto en delen hiervan is niet veilig, vooral als je bedenkt dat een deel van de gegevens niet zichtbaar hoeft te zijn. Met KopieID ga je veiliger te werk.

De app bestaat uit een aantal stappen waarmee je de gegevens veilig deelt. Eerst maak je via de app een foto van het identiteitsbewijs. De app herkent automatisch Nederlandse identiteitsbewijzen, zoals een rijbewijs, paspoort en identiteitskaart. Ook documenten van Bonaire, St. Eustatius en Saba worden herkend.

Als de foto in orde is, volgt een stap waarin je aangeeft welke elementen van het document wel of juist niet zichtbaar moeten zijn. Je bepaalt voor elk onderdeel van het document of het zichtbaar mag zijn: denk aan foto, BSN, geboortedatum en nationaliteit. De app geeft een voorbeeld van hoe het document er uiteindelijk uit komt te zien. Elke foto krijgt een watermerk: de tekst hiervan bepaal je zelf.

Tot slot geef je aan hoe het document moet worden opgeslagen, bijvoorbeeld als pdf-document. Je bepaalt zelf of het document eenmalig wordt gebruikt of dat je de foto in de app wilt bewaren om deze meerdere keren te gebruiken.

 

Product: KopieID
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identiteitsfraude/vraag-en-antwoord/veilige-kopie-identiteitsbewijs

4 sterren

Prijs:gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 7.0+,, iOS 15.0+
Taal: Nederlands, Engels