OnePlus kondigt vandaag de nieuwe tablet Pad 2 aan. Deze beschikt o.a. over een 12,1inch 3K-scherm, de Snapdragon 8 Gen 3-chipset en zes stereo-speakers. In combinatie met de OnePlus Stylo 2 en OnePlus Smart Keyboard moet je deze gemakkelijk kunnen gebruiken voor werk en entertainment. Lees hier de review van de OnePlus Nord 4.

OnePlus Pad 2
De OnePlus Pad 2 moet dankzij een aantal connectiviteitsfuncties de workflows op meerdere apparaten eenvoudiger en handiger maken. De OnePlus Pad 2 deelt internet met de telefoon, synchroniseert media, deelt klemborden/meldingen en maakt externe toegang tot bestanden mogelijk. App Relay maakt het soepel schakelen tussen telefoon en tablet mogelijk. In combinatie met het OnePlus Smart Keyboard verloopt de NFC-bestandsoverdracht tussen de OnePlus Pad 2 en OnePlus-smartphones snel, ongeacht de bestandsgrootte, zelfs als de tablet is vergrendeld.
Om het 12,1-inch grote scherm volledig te benutten, heeft OnePlus de Open Canvas-functie van OnePlus Open naar de OnePlus Pad 2 gebracht. Open Canvas ondersteunt maximaal drie apps met gesplitst scherm tegelijkertijd, waarbij elke app in de beste modus wordt weergegeven. Bovendien is er de mogelijkheid om de workflow uit te breiden tot buiten het eigen scherm van de OnePlus Pad 2.

AI-tools
Naast de hardware- en besturingssysteemconfiguratie bevat de OnePlus Pad 2 een reeks krachtige AI-functies. Via de AI Toolbox kunnen gebruikers hun workflow versnellen, bijvoorbeeld door AI Speak tekst voor te laten lezen tijdens het multitasken en AI Writer originele teksten te laten creëren op basis van beeld- en tekstprompts. Gebruikers kunnen bovendien opgenomen audio omzetten in tekst en beknopte samenvattingen laten genereren met Recording Summary. Hiermee positioneert OnePlus met de OnePlus Pad 2 als een draagbare werkstation is voor de mobiele professionals.
Om het bewerken van afbeeldingen naar een hoger niveau te tillen, kunnen OnePlus Pad 2-gebruikers de verbeterde AI Eraser 2.0 gebruiken om met één tik ongewenste personen en objecten uit foto's te verwijderen. Smart Cutout 2.0 kan ondertussen met uitzonderlijke precisie maximaal drie onderwerpen of onderwerpgroepen in afbeeldingen herkennen en isoleren, waardoor het gemakkelijker dan ooit wordt om bepaalde objecten te knippen, kopiëren en delen.

Review OnePlus Pad 2
Inmiddels heb ik de OnePlus Pad 2 ontvangen en kun je over een aantal weken de review op pcactive.nl lezen. OnePlus geeft namelijk aan dat de review pas over een aantal weken gepubliceerd mag worden.

Prijzen en beschikbaarheid
De OnePlus Pad 2 en bijbehorende accessoires zijn vanaf 30 juli verkrijgbaar in Nederland en België tegen een adviesprijs van € 549 (Pad 2), € 99 (Stylo 2), € 149 (Keyboard) en € 59 (Case).